Last news in Fakti

28 Ноември, 2013 18:03 2 079 0

Черил Коул получи финансово обезщетение от продуцентите на X Factor

  • черил коул-
  • x factor-
  • сайман кауъл

Тя бе отстранена от екипа на американската версия след само един заснет епизод


Британската певица Черил Коул извоюва обезщетение от продуцентите на американскaта версия на шоуто X factor, съобщава Би Би Си.

30-годишната певица  трябваше да бъде жури в първия сезон на шоуто в САЩ през 2011 г.
Тя обаче бе отстранена от екипа на предаването за таланти след само един заснет епизод, тъй като продуцентите се опасяваха, че нейният британски акцент може да остане неразбираем за американската публика. По-рано през тази година тя заведе дело срещу продуцентската къща Blue Orbit за пропуснати ползи на стойност $ 2.3 млн. Спорът между двете страни завърши с извънсъдебно споразумение, като шефовете на компанията са се съгласисли да изплатят на певицата все още неизвестна сума.

Черил Коул бе съдия по време на кастингите за певци в два американски града в рамките на предаването. Тя дори бе част от рекламната кампания на шоуто, но в последствие бе заменена от певицата  Никол Шерцингер.

Продуцентите така и не дадоха ясно обяснение за уволняването на бившата съпруга на футболиста Ашли Коул. Те твърдят обаче, че певицата е подписала договор с продукцията за само два епизода.

Според правните документи постъпили във Върховният съд на Лос Анджелис на певицата й е бил обещан хонорар от $ 1.8 млн. за участието й в първия сезон на шоуто и $ 2 млн. за втория. Договорът на певицата е от т.нар. вид „плати или играй“. Според него хонорарите трябва да се изплатят, дори и звездата да бъде освободена от ангажимента си. Коул е заявила, че е получила парите си за епизодите, в които е участвала,  но не и за следващите, в които присъствието й е липсвало. Продуцентите не са възстановили и допълнителните разходи, които тя е имал покрай  участието си  в продукцията. В това число влизат  $ 100 000 за личния й гардероб, хонорар от $ 25 000 за личния й стилист,  $ 25 000 долара за всеки месец прекаран в хотел в Ел Ей и още $ 2500 за ежемесечните й разходи.

Към момента Черил Коул записва четвъртия си студиен албум. Въпреки съдебните проблеми продуцентът  Саймън Кауъл вече намекна, че е възможно отново да я покани да бъде съдия в британската версия на шоуто за таланти. Към момента тече третият сезон на американския X factor. За съжаление на Кауъл рейтингите на неговото предаване в страната на неограничените възможности непрестанно падат, като е твърде възможно шоуто да не получи четвърти сезон.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА