Last news in Fakti

27 Октомври, 2023 14:03 2 828 14

Почина една от най-близките приятелки на Ванга, съхранявала пророчествата ѝ

  • ванга-
  • пророчества-
  • баба ванга-
  • витка петревска-
  • стефка петревска

Говори се, че Стефка Петревска е знаела непубликувани пророчества на Ванга за бъдещето, но вече никой няма да ги чуе

След тежко онкологично заболяване издъхна Стефка Петревска, която е била сред най-приближените хора на пророчицата Ванга. Жената, която живяла в петричкото село Първомай, е издъхнала в понеделник. Преди време загубила съпруга си и останала в къщата с двамата си синове. Нейни съселяни коментират, че Стефка е знаела непубликувани пророчества на Ванга за бъдещето на България и света. За жалост ги отнесла в гроба.

Стефка е дъщеря на прочутата баба Витка, която десетки години е помощница и довереница на ясновидката в местността Рупите - пере, готви, чисти и върти домакинството. Двете живеят под един покрив 11 години. От 1985 г. Витка е с Ванга до смъртта на пророчицата на 11 август 1996 година. Те са неразделни, ясновидката изрично иска в последните ѝ дни в Правителствена болница до леглото ѝ да е именно Витка. Твърди се, че на нея Ванга доверява своите последни пророчески видения. Витка пък ги разкрива пред щерка си малко преди на свой ред да си замине от този свят.

Самата Стефка от дете израства край пророчицата, която гледала на нея като на своя родна дъщеря. Тя вижда безброй чудеса на изцеление и сбъднали се предсказания на феномена. Но чудесата продължават и след кончината на Ванга. На майка ѝ Витка и предстояла операция за премахване на тумор. Петревска свидетелства, че тогава пророчицата ѝ се явява, за да я успокои, че ще помогне.

„И наистина мама Витка беше на 85 години, а след операцията изкара до 92“, разказваше Стефка. Преди 1989 г. всевиждащата жена помогнала и на брат ѝ, който имал паралич, като го пратила при доктор Николов в Сандански – педиатър, занимаващ се макар и незаконно с алтернативна медицина. Той предписал лекарства, но заедно с тях назначил и бани с орехова шума и морска сол. Лечението помогнало много на детето и то се излекувало за почуда на всички.

Оттогава Витка и Ванга, не само се запознали, но и станали неразделни.

„Стефка често споделяше, че Ванга избрала майка ѝ за своя спътница до смъртта си. И това решение било предопределено свише. Съдбата и на майка ѝ, а и на цялото им семейство е свързана с пророчицата. Това бе част от тяхната житейска орис. Признаваше пред нас, че усеща присъствието на Ванга и че ясновидката не спира да бди над нея", споделиха жители на село Първомай.

„Не съм чул, че е починала. Светла ѝ памет! Стефка наистина бе много близка с Ванга. И така бе до кончината на пророчицата. После тя идваше винаги на Рупите, когато тук правехме помени за Ванга, храмови празници, други събития. Пазеше ревностно спомена за пророчицата. Добра жена, която помагаше със сърце на Ванга“, коментира пред „Телеграф“ Серафим Иванов, управител на манастирския комплекс на ясновидката в местността Рупите.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    5 10 Отговор
    Цялото място около дома и , излъчва лоша енергия ! Особено концентрирано е злото , в нейната статуя , която наивниците отиват да докосват за късмет. От така наречената и църква , също струи злото. Не ходете там !!!
  • 2 6 септември #129

    11 0 Отговор
    Тя е била доказан Спиртуалист. В днешно време са малко хората които могат да общуват с душите на починалите хора.
  • 3 яйла

    6 0 Отговор
    Всички по-рано или по-късно ще си отидем от тоя свят.
  • 4 Мъдрият

    8 13 Отговор
    Стига вече с тая ванга!

    Не разбрахте ли , че нейното не е от Бога, а от лукавия!
  • 5 Кроули

    3 3 Отговор
    Ванга е виждала само умрели и те са и казвали тайните си които са таили в тях. Тези души още са тук сред нас защото душата им не е намерила покой!
  • 6 Олигофрен

    4 2 Отговор
    Знаела е Бъдещето , Но загубила съпруга и децата си !?
  • 7 Ванга

    4 1 Отговор
    сглобката ке иде по дяволите

    Коментиран от #8

  • 8 Нострадамус

    8 1 Отговор

    До коментар #7 от "Ванга":

    Беше казано от нея Лошото си отива, русия ще доведе мир"

    Коментиран от #9, #13

  • 9 Венера

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Нострадамус":

    Да беше уточнила къде е ударението!
  • 10 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 1 Отговор
    Поклон
  • 11 Роза

    4 1 Отговор
    Имам трима познати,които навремето са ходили при Ванга.Само един казва,че му е помогнала,другите двама са разочаровани.Безспорно Ванга е имала някаква дарба ,но въпроса не е научно изяснен.Сега много хора спекулират с това,което тя е казала или не е казала.Може би силите,с които Ванга е общувала ,са и забранявали да казва всичко.Например в една автобиографична книга на писателя Н.Хайтов прочетох,че тя му е предсказала точната дата на развода му и е казала,че това е правилно решение.А тя е била в повечето случаи против разводите.Много неща има ,които не знаем и които не ни е дадено да знаем!
  • 12 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 0 Отговор
    Силните хора,създават Идолите..........Слабите духом хора им се кланят!Играйте шах,за да се излекувате от ВУН!
  • 13 рузия

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Нострадамус":

    ке падне !
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.