Last news in Fakti

31 Октомври, 2023 11:32 4 125 6

Звездите от "Приятели" проговориха за смъртта на колегата си Матю Пери: Съкрушени сме!

  • приятели-
  • актьор-
  • актьори-
  • матю пери-
  • дженифър анистън-
  • изявление

Актьорите публикуваха съвместно изявление

Звездите от "Приятели" проговориха за смъртта на колегата си Матю Пери: Съкрушени сме! - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Дженифър Анистън, Кортни Кокс, Лиса Кудроу, Мат Лебланк и Дейвид Шуимър направиха съвместно изявление, с което отдадоха почит на колегата си от "Приятели" Матю Пери, който почина в събота на 54-годишна възраст.

"Всички ние сме напълно съкрушени от загубата на Матю", се казва в изявлението на петимата актьори. "Ние бяхме нещо повече от колеги на снимачна площадка. Ние сме едно семейство. Има какво да кажем, но точно сега ще си отделим известно време, за да скърбим и да преодолеем тази неописуема загуба. С течение на времето ще кажем повече, както и когато сме в състояние. Засега мислите и любовта ни са със семейството на Мати, с неговите приятели и с всички, които го обичаха по света."

Пери, който придоби огромна популярност с ролята си на саркастичния и любвеобилен Чандлър Бинг в хитовия ситком, беше намерен мъртъв в джакузито на дома си в Лос Анджелис, съобщиха за медиите източници от правоохранителните органи в събота вечерта.

Причината за смъртта ще бъде установена при аутопсия, която предстои да бъде извършена в токсикологията, съобщи съдебният лекар на окръг Лос Анджелис. Не се подозира насилие, заяви капитан Скот Уилямс, който оглавява отдела за убийства на грабители в градската полиция, разследващ смъртта на Пери.

Комедията "Приятели", разказваща за група от шестима приятели, живеещи в Ню Йорк, се превърна във феномен, като спечели множество награди "Еми" и постигна рекорден рейтинг. След 10 сезона финалът през 2004 г. достигна до над 52 милиона зрители в САЩ, което го превърна в най-гледания телевизионен епизод по онова време.

Пери открито говори за борбата си с пристрастяването и трезвеността, като в мемоарите си "Приятели, любовници и голямото ужасно нещо" пише за това, че е станал алкохолик още като тийнейджър и за пристрастяването си към болкоуспокояващи след инцидент с водни ски през 1997 г. По-късно той признава, че не е в състояние да гледа отново "Приятели", защото за него проблемите със здравословното му състояние са били толкова очевидни.

"Приемах по 55 викодина на ден, тежах 128 паунда [58 кг], участвах в "Приятели", който беше гледан от 30 милиона души - и така не можех да гледам сериала, защото бях брутално слаб", казва той.

Съавторите на "Приятели" Марта Кауфман и Дейвид Крейн, заедно с изпълнителния продуцент Кевин Брайт, също направиха съвместно изявление в неделя, като използваха игра на думи със заглавията на епизодите на сериала, за да кажат: "Това наистина е "Този, в който сърцата ни са разбити. Това все още изглежда невъзможно", пишат те. "Всичко, което можем да кажем, е, че се чувстваме благословени, че го имахме като част от живота си. Той беше блестящ талант. Клише е да се каже, че актьорът направи ролята си своя, но в случая с Матю няма по-верни думи.

От деня, в който за първи път го чухме да влиза в ролята на Чандлър Бинг, за нас нямаше друг. Винаги ще ценим радостта, светлината, ослепителната интелигентност, които той внасяше във всеки момент - не само в работата си, но и в живота. Той винаги беше най-забавният човек в стаята. Нещо повече, той беше най-милият, с даряващо и безкористно сърце. Изпращаме цялата си любов на семейството и приятелите му."

Семейството на Пери заяви: "Съкрушени сме от трагичната загуба на нашия обичан син и брат. Матю донесе толкова много радост на света, както като актьор, така и като приятел. Всички вие означавахте толкова много за него и ние оценяваме изобилната любов".

Селма Блеър, Ханк Азария, Гуинет Полтроу и канадският министър-председател Джъстин Трюдо бяха сред другите, които отдадоха почит на Пери след смъртта му.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Трагично за Матю

    6 0 Отговор
    но този човек приживе е имал всичко
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Пенчо

    6 11 Отговор
    Съболезнования за преждевременната кончина на Матю. Обаче, сериалът беше само една сапунка на младежи и девойки.
  • 4 Кадир

    1 11 Отговор
    Тъжно наистина, но до там. Просто поредната новине, без особена важност. Съболезнования на близките му все пак, а поколението на приятели вече си заминава. Крачим бодро към новите поколения.
  • 5 дрогата не прощава

    3 2 Отговор
    Причината за смъртта ще бъде установена при аутопсия,
  • 6 пенко

    0 4 Отговор
    БРАВО НА ПЕРИ --ИЗБЯГНА БАСТУНА !!! А ЕДНА НАЙ -ВЕЛИКА ПЕВИЦА - СЕ ИЗМЪКНА ОТ СТАРОСТТА МНОГО ПО-РАНО / В КЛИМАКСА / !!!!!!!!!!!!!