Необходими продукти:
- Твърдо сирене - 200 г;
- Заквасена сметана - 200 г;
- Яйца – 2 бр.;
- Брашно - 4-5 супени лъжици;
- Зелен лук - 2 бр.;
- Сода - 0,5 ч.л.;
- Сол на вкус;
- Растително масло - за пържене.
Начин на приготвяне:
Вземете твърдото сирене и го настържете.
Измийте добре зеления лук и нарежете на ситно.
Поставете настърганото сирене в купа и счупете две яйца в него. Добавете заквасена сметана и зелен лук към сместа. Объркайте всичко добре.
Добавете сода за хляб и сол в същата купа. Смесете всичко отново. Постепенно добавете брашно, омесвайки тестото.
Загрейте масло (може и олио, и зехтин, но с масло е най-вкусно) в тиган и поставете тестото върху него. Внимателно го изравнете.
Печете мързеливите хачапури на среден огън за 4-5 минути от едната страна и още 2 минути от другата.
Свалете питката от котлона и сервирайте, пише jenata.blitz.bg.
Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 36 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Това което
Коментиран от #2
10:14 07.11.2023
2 баба Кина
До коментар #1 от "Това което":
По тази рецепта се получава една неугледна питка. Не става за снимане.10:44 07.11.2023
3 Защо: Всичко това е обиване на номера:
2.) Не давате средните пазарни цени на продуктите, енергията която ще се употреби и цената й, времето необходимо за приготвянето?!
12:32 07.11.2023
4 Браво
15:19 07.11.2023
5 Гост
18:32 07.11.2023
6 бмх
10:11 20.06.2025
7 грузинците са хитри и хапват добре .
10:14 20.06.2025
8 Град Козлодуй
10:15 20.06.2025
9 Среднощен
10:48 20.06.2025
10 Механик
Описанието на рецептата е за нещо съвсем различно. По-скоро нещо като тутманик.
В никое хачапури не се слага лук. В никое хачапури не се замесва плънката и брашното. В никое хачапури не се ползва сметана.
Ако някой голям и космат грузинец прочете рецептата ви, ще си имате сериозна неприятност на ИЗХОДА + синини по лицето.
Коментиран от #11
10:52 20.06.2025
11 Ха ха
До коментар #10 от "Механик":
Рецептата е от Жената.блиц.бг.Грузинците жени не бият.11:14 20.06.2025