Необходими продукти:
- Твърдо сирене - 200 г;
- Заквасена сметана - 200 g;
- Яйца – 2 бр.;
- Брашно - 4-5 супени лъжици;
- Зелен лук - 2 бр.;
- Сода - 0,5 ч.л.;
- Сол на вкус;
- Растително масло - за пържене.
Начин на приготвяне:
Вземете твърдото сирене и го настържете;
Измийте добре зеления лук и нарежете на ситно;
Поставете настърганото сирене в купа и счупете две яйца в него. Добавете заквасена сметана и зелен лук към сместа. Объркайте всичко добре;
Добавете сода за хляб и сол в същата купа. Смесете всичко отново. Постепенно добавете брашно, омесвайки тестото;
Загрейте масло (може и олио, и зехтин, но с масло е най-вкусно) в тиган и поставете тестото върху него. Внимателно го изравнете;
Печете мързеливите хачапури на среден огън за 4-5 минути от едната страна и още 2 минути от другата.
Свалете питката от котлона и сервирайте, пише jenata.blitz.bg.
Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 16 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Това което
Коментиран от #2
10:14 07.11.2023
2 баба Кина
До коментар #1 от "Това което":
По тази рецепта се получава една неугледна питка. Не става за снимане.10:44 07.11.2023
3 Защо: Всичко това е обиване на номера:
2.) Не давате средните пазарни цени на продуктите, енергията която ще се употреби и цената й, времето необходимо за приготвянето?!
12:32 07.11.2023
4 Браво
15:19 07.11.2023
5 Гост
18:32 07.11.2023