Last news in Fakti

6 Ноември, 2023 12:32 1 428 1

Разведени родители стигнаха до съд заради праха на покойния им син

  • разведени-
  • родители-
  • син-
  • пепел-
  • прах-
  • съд

Опечалените родители решили да си разделят пепелта на покойника, но нещата все пак стигнали до съдебна зала

В Китай разведени съпрузи се скараха и отидоха на съд заради праха на сина си, пише South China Morning Post.

Лянг и мъжът ѝ Хуанг се оженили през 1985 г. Година по-късно им се ражда син, който бил кръстен Сяохуанг. През 2015 г. двойката се развежда, а две години след раздялата им през 2017 г. Сяохуанг, който по това време бил на 32 години, умира. Това събитие влошава вече крехките отношения между бившите съпрузи. Родителите не могат да решат къде ще остане прахът на сина им и решават да го разделят, пише БГНЕС.

Кавгите между бившите съпрузи ескалират, при което Лянг се обръща към съда и заявява, че бившият ѝ съпруг е присвоил целия прах за себе си. Освен това, според нея, той го е оставил в град Тайканг, въпреки че повечето роднини на Лянг са в Шанхай. Тя поиска съпругът ѝ да транспортира урната с пепелта до Шанхай и да ѝ плати обезщетение за морални щети.

Хуанг отговори пред съда, че е взел само своята половина от праха. Според него половината, която Лянг е имала, е изгубена, защото тя я е изхвърлила. Той също така обвини бившата си жена, че не изпълнявала майчинските си задължения и я обвини, че е отмъстителна. Хуанг също разкри, че желанието на Сяохуанг е прахът му да бъде оставен в Тайцанг.

Съдът отхвърли твърденията на Лянг поради липса на доказателства.

Съдията посъветва и двете страни да проявят здрав разум и да постигнат споразумение в името на паметта на сина си.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.