Last news in Fakti

13 Ноември, 2023 09:19 1 162 5

Мистерията около чудовището в Лох Нес стана на 90 г.

  • чудовище-
  • лох нес-
  • загадка-
  • мистерия-
  • 90 години

На 12 ноември 1933 година е направена първата снимка

Мистерията около чудовището в Лох Нес стана на 90 г. - 1
Снимкa: Shutterstock

Мъж на име Хю Грей започва мистериозните теории, правейки първата известна снимка на същество, плуващо в езерото Лох Нес, на 12 ноември 1933 година.

Изображението предизвика вълнообразен ефект, който се усеща и до днес, като хората от цял свят посещават местността около езерото с надеждата сами да снимат „чудовището от Лох Нес“.

Екипи от следователи, подводни фотографи и екипи за търсене са се опитвали да намерят убедителни доказателства за прословутия „воден звяр“, известен още като Неси.

90 години след първата снимка, за която се твърди, че е на чудовището – има ли все още вярващи в съществуването на чудовището, или езерото и историята са само туристите?

Вече има най-малко 1155 твърдения, че е видяно чудовището, а броят им расте. Многобройни теории са представени през годините, включително, че създанието може да е праисторическо морско влечуго, плуващ цирков слон или гигантска змиорка.

Най-известното изображение е публикувано за първи път през 1934 година, но е потвърдено като измама.

„Истинско или не, печелят всички“, казва местният бизнесмен Уили Камерън. Компанията му предоставя услуги на филмови и медийни екипи на място в езерото.

Той изчислява, че само тази година около два милиона туристи от цял ​​свят са посетили Лох Нес, „вероятно генерирайки над 55 милиона паунда за икономиката“, предава Sky News.

„Дори ако изкуственият интелект излезе утре със 100 причини защо в Лох Нес няма нищо, повярвайте ми, 50% от хората биха вярвали, че има нещо в Лох Нес. И да е там, и да не е – няма разлика. Хората обичат мистерията“, обясни 72-годишният мъж.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боко

    9 1 Отговор
    Кой пак е снимал Фидосова по бански?
  • 2 Кафето?

    2 1 Отговор
    Първото споменаване на Неси е през 565 г., от монах, който твърди, че е нападнат от него.
  • 3 Чики Рики

    5 1 Отговор
    Навремето това е бил един от най-бедните и мизерни райони.За това се пускат слухове и фалшиви снимки,че има динозавър в езерото.Резултата е видим ! Така се прави бизнес 😉
  • 4 много нескопосано бълвочене

    1 1 Отговор
    а каде е въпросната снимка ? и след като е първата такава каде са другите ?
  • 5 това е лъжа .

    3 1 Отговор
    Хю явно е добър човек и си работи на езерото . Като направят и 3-4 хоръра или с полтъргайсти филми и ето привличане на любппитници . Като продава и тениски , значки , риба и готово . напълнил е джобовете . В бгн това е с рилския манастир и ванга , то икони, то яденета , абе на година си стават 800 000 лева . На ден по 30 рейса с любопитници . хахахах