Last news in Fakti

21 Ноември, 2023 20:20 24 963 17

Щастието обича тишината: 5 неща, които никога не трябва да казвате на любимия

  • щастие-
  • любов-
  • връзки-
  • тишина-
  • взаимоотношения-
  • критики

С критиките си жената наранява егото на мъжа и това води до конфликти

Щастието обича тишината: 5 неща, които никога не трябва да казвате на любимия - 1
Снимкa: Shutterstock

Има определени неща, които не трябва да казвате на мъжа. Това ще помогне за запазване на връзката и ще предотврати възникването на ненужни проблеми.

Способността да казваш правилните неща в точното време е важен показател за истинската женска мъдрост в отношенията.

Неговите недостатъци

В началото на връзката жените обсипват мъжете с комплименти и правят всичко възможно те да се чувстват добре. След известно време започва следващият етап, когато влюбените свалят розовите очила и започват да виждат недостатъците си. Точно през този период е важно да не бъдете твърде откровени.

Някои дами открито заявяват на мъжете: „Трябва да смениш работата си“, „Имаш нужда от различен стил“. Други пък са още по-зле - сравняват мъжа си с бившите или познатите си: „Съпругът на Пепа печели повече“, „Бившият ми винаги ми правеше подаръци, а ти не“.

В този случай мъжът просто спира напълно да спре да опитва да угоди на жена си. И вместо да предизвика състезателен дух у любимия си, става точно обратното. Говорейки открито за недостатъците и критикувайки го, жената наранява жестоко егото му и резултатът винаги е един и същ - кавги, сълзи и дори раздяла.

"Аз съм дебела"

Всеки мъж се дразни, когато жена му каже, че е дебела, че има бръчки или че е грозна. И наистина започва да я вижда такава, каквато тя си се представя.

И обратно - ако една жена не говори за недостатъците, тогава мъжът не ги забелязва. Важно е да си зададете въпроса: „Искам ли мъжът ми да ме вижда млада и красива или предпочитам да му насадя мнението, че съм стара и грозна?“ Отговорът е очевиден, така че е по-добре да мълчите за коремчето си, бръчките и пълните бедра.

Критика към най-ценното му

Например, след като видите майка му, дори и да не ви е харесала, не говорете лошо за нея. Не критикувайте работата му, ако той си я харесва. Същото важи и за начина на живот на мъжа, неговите хобита и приятелите му. Основата на силната връзка е способността да цениш това, което цени половинката.

Всичко, в което мъжът инвестира, е табу за критика. В противен случай има опасност да охладнеете бързо един към друг. Дори да сте права за глупавите му приятели или ужасната му работа, това не променя същността на съвета.

Минали грешки

Не трябва да изливате душата си пред мъжа за случилото се в миналото. На първо място в този списък е изневярата. Никога не му казвайте: „Изневерих и много съжалявам“. По-добре е настоящият ви партньор да не знае това. Със сигурност ще се замисли дали и с него няма да постъпите по същия начин.

Мъжът веднага ще анализира всичко, веднага ще започне да прави аналогии: „Ами ако бях аз?“ Това може напълно да разруши доверието, както в самото начало на една връзка, така и в дългогодишни отношения.

Миналото е тема, която трябва да се обсъжда много внимателно и то само ако партньорът настоява за това.

Ужасни приятелки

Не клюкарствайте пред мъжа си колко ужасни са най-добрите ви приятели. Представителите на силния пол не са глупаци и знаят: каквито са приятелите ти, такъв си и ти.

Спестете му истории за това как сте успели да измамите богатия си чичо за пари или сте отмъстили много жестоко на някого. Това ще ви изложи в очите на мъжа и ще го накара да си мисли, че излиза с опасна или двулична жена.

Автор: Лора Костова, happy-woman.bg.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 59 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Цъцъ

    29 4 Отговор
    Може да му казвате, че му е малък на воля!
  • 2 Пич

    34 0 Отговор
    Щастието , освен състояние на мисълта , е състояние на самопознание , на това , което лично тебе те прави щастлив ! Липсата на това самопознание води до заблудата , че щастието е в материалните неща , и някои като Плюшкин трупат вещ върху вещ , и се чудят , защо това не ги прави щастливи !

    Коментиран от #14, #15

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Ачова трофлака

    2 4 Отговор
    От догодина ставам организатор на софия прайд
  • 5 Има ли

    2 3 Отговор
    Джендъри закусващи орехии
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Ха ха

    4 6 Отговор
    О, мъжа е като 🌹, когато се приближава към теб и да казваш или не , думи неподходящи , ако е влюбен, това съвсем още го подлудява.....

    Коментиран от #11

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 един от стадото

    5 3 Отговор

    До коментар #2 от "Пич":

    на самотен остров ли живееш, не вярвам, или в общество. Хвърли се от самооценки, до другата крайност, Плюшкин. Както винаги истината е някъде, не казвам по средата, а между двата края. Зависи в коя фаза на развитие е връзката между жената и мъжът. Често щастието се нарушава и от външни фактори. И една модерна фраза. Сглобката зависи от лепилото. То е в главата
  • 15 Идън

    14 0 Отговор

    До коментар #2 от "Пич":

    Пич, това е САМОУСЕЩАНЕТО за щастие и не се отнася за връзката. Щастието във връзката не е всеки сам да се чувства щастлив- а дали самата връзка носи щастие и на ДВАМАТА. Много често в една на вид щастлива връзка не всички в нея са щастливи.
  • 16 ТТТ

    1 2 Отговор
    Съвети за олигофрени....
  • 17 Хмм

    8 1 Отговор
    То според написаното мъжете трябва да си правят каквото искат, а жените да мълчат и да ги търпят . Дори и да правят глупави постъпки, заради твърде голямото си Его ( мъжете имам в предвид).