Last news in Fakti

9 Декември, 2013 09:00 1 049 0

В Австралия откриха тест за предпазване на раждане на мъртъв плод

  • австралия-
  • раждане-
  • бебе

За целта Клеър Уатхейд измерва количествата на субстанцията на веществото RNA в плацента

В Австралия откриха тест за предпазване на раждане на мъртъв плод - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Изследователят от университета в Мелбърн Клеър Уайтхед обяви, че е направила пробив в ранното диагностициране на риска за раждане на мъртво дете.

Уайтхед обяви, че е разработила кръвен тест, който може да даде на лекарите ясни индикации за риск от раждане на мъртъв плод.

Методиката на Клеър Уайтхед позволява да се измерят с точност нивата на кислород в плода.

Половината от 2000 мъртвородени в Австралия всяка година се случват, защото бебета в утробата не получават достатъчно кислород.

За целта Клеър Уатхейд измерва количествата на субстанцията на веществото RNA в плацента. Колкото то е по-високо, толкова по-ниски са нивата на кислород в плода.   

Изследователите се надяват бъдещите изследвания да позволят на лекарите да предвиждат опасностите при раждането. Всяка година в България мъртви се раждат около 600 деца.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА