Last news in Fakti

27 Ноември, 2023 12:45 1 493 3

Учени от обсерваторията в Юта откриха мистериозен енергиен лъч

  • енергиен лъч-
  • друга галактика-
  • космос-
  • юта

Предполага се, че е стигнал до Земята от друга галактика

Учени от обсерваторията в Юта откриха мистериозен енергиен лъч - 1
Снимка: Twitter

Учени от обсерваторията в Юта, САЩ, откриха високоенергиен лъч, който се предполага, че е стигнал до Земята от друга галактика.

Според авторите на изследването енергията на субатомната частица се равнява на падането на тухла върху пръст на крака от височината на кръста. Отново по твърдения на учените откритието съперничи на най-високоенергийния космически лъч наблюдаван някога и носещ любопитното име "О, Боже мой".

Въпреки дългогодишните изследвания, точният произход на високоенергийните частици не е ясен. По думите на американските учени атмосферата предпазва хората от въздействието на подобни космически частици, но уточняват, че космическите лъчи понякога причиняват компютърни сривове, пише NOVA.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Соваж бейби

    9 4 Отговор
    Още ли продължават да твърди кравария че няма извънземни ?!или е Исус,Кришна не знам си още кой разни други църковни фантазии и хипотези но без доказателства.
  • 2 👽👾👽

    7 3 Отговор
    Лъчът от дистанционното с което командват Бай Дрън!
  • 3 Лайф Куоч

    2 0 Отговор
    ...се равнява на падането на тухла върху пръст на крака от височината на кръста...

    Тухлата четворка или единичка ... цял ден се опитвам да си го представя това чудо каква енергия носи ...