Last news in Fakti

16 Декември, 2023 15:33 5 692 13

ГДБОП разследва Миро Дзвера

  • мария-
  • мара отварачката-
  • миро дзвера-
  • гдбоп

Вижте защо разследват бившия мъж на Мара Отварачката

Третият съпруг на фолкпевицата Мария - Мирослав Соколов - Миро Дзвера, се оказа банален мошеник, издаде пред „Уикенд” източник от подземния свят.

Мирослав не е нито бизнесмен, нито лихвар, а най-обикновен мошеник, който се е специализирал в „щавенето” на чужди застрахователи. Схемата започнала да се пропуква, след като негов близък приятел заявил в края на есента, че докато обядвал в ресторант в района на парламента, неизвестен автокрадец задигнал паркираното му пред заведението лъскаво Porsche. Разследващите полицаи веднага се усъмнили, че в зорко пазения район, известен като „Триъгълника на властта”, някой автоджамбазин би поел риск да открадне скъпарското порше, при това посред бял ден.

Проверката на криминалистите установила, че управител на дружеството-собственик на колата е именно Мирослав Соколов. Освен откраднатото порше, на фирмата му се водели още три абсолютно идентични като марка, модел и цвят автомобила. При направена проверка в КАТ се оказало, че няма данни три от четирите коли на Миро Дзвера да са минавали на канал в КАТ и още по-малко да са били внасяни в страната ни.

Причината станала ясна – това са т.нар. коли-двойници. В схемата с мнимото регистриране на луксозните возила участвали корумпирани ченгета от КАТ, фалшификатори на документи от района на Пазарджик, както и собственик на модерна автокъща в южната част на София. Впоследствие всеки от двойниците, но вече официално регистриран с български табели и с редовни родни документи за собственост, бил застрахован в местни клонове на големи международни застрахователи.

Логично мъжът на Мара Отварачката, който според приятелите му сам си измислил страховития прякор „Дзвера”, избягвал да влиза в радара на компаниите на покойния Алексей Петров и боса от СИК Младен Михалев - Маджо, които са известни с респектиращите си структури.

По описаната схема минавали десетки автомобили, с някои от които обичаше да се снима самата Мария, докато го раздаваше щастливо омъжена за измамника. Луксозният живот за Соколов не продължил дълго, след като Дзвера повярвал в своята незаменимост и започнал да се държи арогантно и надменно с околните. Самозабравилият се фалшификатор „запалил” с пари свой близък - известен бизнесмен, който бил отворен на схемата. Прецаканият баровец обаче подшушнал каквото трябва на когото трябва и държавната машина в лицето на ГДБОП се задействала. Антимафиотите вече трескаво събирали данни за престъпната дейност на Соколов и според наши източници се готви ареста му.

Самата Мария, която имала нещастието да опита често шамарите на Миро Дзвера, също била склонна да помогне на полицията, освен ако Соколов не дублира офертата, която ѝ направи, за да смени показанията си за нанесения ѝ побой в началото на годината. След като усетил жегата зад ъгъла, Соколов се скрил от светлините на прожекторите и умувал как да се спаси от ареста, който се очертавал като неизбежен и съвсем скорошен.

Последно за двойката се чу, че отново е разделена. Чалга дивата дори изтри всичките си снимки със съпруг №3 и махна брачната си халка в търсене на ново любовно приключение.

В началото на ноември 41-годишната заралийка Мария Кирова официално оттегли жалбата срещу мъжа си за поредния побоя над нея през пролетта и прекрати бракоразводно дело в Районен съд Костинброд. Сагата започна на 21 март т. г. при пореден скандал между двамата в апартамента на Отварачката. Миро изпуснал нервите си и започнал да шамаросва фолкдивата, известна с щедрото си деколте. Той я удрял дори с юмруци в главата, а накрая я съборил на земята и я ритал по цялото тялото. След зверския пердах Мария подала сигнал в полицията срещу Миро Дзвера и си извадила медицинско за травмите. По-късно обаче Мара прости на домашни си насилник и двамата се сдобриха. Мълви се, че това се е случило след солидна сума, депозирана в брой на Отварачката и предадена на съхранение при майка ѝ Йорданка „за черни дни”, пише show.blitz.bg.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Wanna be дзвер

    45 0 Отговор
    Пълен клоун! Баща му е стар бизнесмен и събира над 100 000лв на месец от наеми, които мирослав щави да се прави на гъзар. Беше си взел двама високопланински чукундури за охранители, че да може да избива поне част от комплексите си. Никой от криминалните структури не го взе на сериозно, нито му обърна внимание.
    Тихомълком и бронетата и охраните изчезнаха и почна пак да си бръмчи сам:)
  • 2 Защита на животните

    24 0 Отговор
    Да нямат вече и ветеринарен отдел в бопа?
  • 3 Налудник

    51 0 Отговор
    "Чалга дивата", леле. А май по-правилно щеше да е "дивата чалгарка", което, всъщност, е истината.

    Коментиран от #7

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Последен танц

    2 1 Отговор
    За промяна говореше ти
  • 6 Последен танз

    4 1 Отговор
    За промяна говореше Ти

  • 7 Диамантената ръка

    11 0 Отговор

    До коментар #3 от "Налудник":

    Меча лапа, лапа меча...
  • 8 ......па

    26 0 Отговор
    То съпрузите и на Отварачката все такива,с втория харчеха парите от червените куфарчета на баща му,този пак някакъв мошеник.То нормален мъж няма да се върже на чалгарка.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Йахайайаай

    5 0 Отговор
    Мамино и татино синче , пу маскари
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Щепсела

    10 0 Отговор
    Ти да видиш... Аз го мислех за ядрен физик и доктор на физическите науки с дисертация "Полуразпад на плутония при някои термични реакции". Мара Отварачката си пада по интелигентни мъже, а не по безмозъчни мутри с кинти. Горенаписаното е долна инсинуация!
  • 13 бушприт

    0 0 Отговор
    зорко пазения район, известен като „Триъгълника на смъртта”