Last news in Fakti

18 Декември, 2023 14:28 1 784 4

Токсични навици и поведения, които съсипват връзката

  • токсични-
  • токсично-
  • навици-
  • поведение-
  • връзка-
  • взаимоотношения-
  • отношения

Преразгледайте навиците и поведението си, за да откриете дали има заплаха за връзката ви

Токсични навици и поведения, които съсипват връзката - 1
Снимка: Shutterstock

Връзките и отношенията са предизвикателство. И тук можем да говорим за всеки вид взаимоотношения - романтични, семейни, приятелски и какви ли още не. Ако не се грижите за тях подобаващо, дори най-силната любов може да бъде разрушена.

Нещата, които казвате или не, или пък нещата, които правите или не правите за връзката си всеки ден може да окажат влияние върху хармонията и щастието ви, може да отблъсне партньора ви, може да причини сериозно емоционално отдалечаване, а това да доведе до разпад на отношенията.

Някои типове поведение имат особено силно негативно влияние върху връзките и могат да развалят отношенията, пише Флагман.

Кои са токсичните поведения и навици, които могат да разрушат връзката?

Постоянно оплакване

Намирането на поводи за оплакване е дразнещо. Ако са неоснователни и абсурдни, това се превръща в повод за нагнетяване на напрежение. Идва момент, в който дори да имате истински повод да се оплачете, партньорът ви няма да ви вземе сериозно, ще ви отблъсне и ще неглижира проблема ви.

Намирате си поводи да се заяждате

Друго токсично поведение е заяждането. Ако търсите повод да се счепкате или вадите скелети от гардероба, опитвате се да разнищвате стари конфликти, като постоянно подсещате за тях при всеки удобен случай, това поведение по-скоро ще провокира нежелание за решаване на проблемите, отколкото същинско справяне с тях. Просто този подход е грешен и дори разрушителен.

Ревнувате без основание

Ревността е способна да убие всяка връзка. Дори партньорът ви да е свикнал на това ваше поведение, то ще натрупа напрежение с времето и ще го отблъсне. Постоянното вмятане на ревниви изречения по повод други жени, съмнението, разпитването, подлагането на разпит къде и с кого е бил са все поведения, които убиват връзката.

Никога не изразявате благодарност

Когато партньорът ви полага усилия да ви зарадва, да ви задоволи или се старае да прави нещата така, че да ви се харесат, а вие никога не му благодарите и все сте недоволни и изискващи още и още, това ще развали връзката ви рано или късно. Много е важно благодарността да се изразява, когато е необходимо, защото иначе другият човек губи мотивация и желание да се старае.

Не комуникирате качествено

Липсата на комуникация е в състояние да унищожи всеки тип отношения, дори най-щастливите. Ако не общувате нормално, честно, открито и с желание да оправяте проблемите между вас, този подход започва да се превръща в токсичен и рано или късно води до емоционално отдалечаване.

Избягвате конфронтация на живо, а прибягвате до писане на съобщения

Едно от най-токсичните поведения в една връзка е страхът от изправяне пред проблемите. Много хора правят грешката да общуват чрез съобщения, когато имат проблем, вместо да говорят очи в очи с партньора си. Ако се правите, че нищо не се е случило, когато сте заедно, а след това започвате да пишете заядливи съобщения, това ще предизвика сериозни проблеми във връзката в дългосрочен план.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ион

    1 13 Отговор
    Но най-гнусното сред българите дори не е сексът на турците с български момчета, а "ибрикчийствoто". Това е обред за изнасяне на турския султан от българите, за да може султанът да облекчи голяма нужда. Тогава българите помазвали царствения Зaдник ☺️☺️☺️ на султана с различни ароматни масла.. Уф, отвратително!

    Коментиран от #4

  • 2 нощен скитник на вероятностите

    3 13 Отговор
    Когато една жена си мисли, че е над другите. Когато използва слабостите и недъзите на добрите мъже, за да ги манипулира и наранява без причина.Когато влиза в ролята на жертва и хищник във връзката едновременно.Имала изисквания- мъжа да е над 1.90 висок, да изкарва 6 цифрена заплата, да влиза в ролята на психоаналитик,най добра приятелка, отдушник за нервни кризи и какво ли още не.На фона на всичко това тя предлага една саксия, при това пръсната сума ти пъти.
    Просто не разбирам логиката на някои жени, защо трябва да влизат в живота/битието на някого, оставяйки емоционална и физическа разруха след себе си, тоест мъжа да страда въпреки че се е отнасял човешки с нея. под предлог, че тя иска да ,,събере житейски опит,, и след това си заминава, сякаш не е виновна.Не разбират себе си,а искат другите да ги. И така от клонче, на клонче..
  • 3 тея неща за връзка и развръзка ,

    0 12 Отговор
    дрязги и провали ги има в киното . без да си спец малко прощаващ и умен , та тая никога не те оставя . даяна изостави чарли, защото онзи се метна на камила . манипулациите на Ришельо при зелиски вършат работа пред бадън . те двамата са сродни духове . плач просийски зелиски оцъклява бадъна и цялата му рода . желанието му да дава чуждите неща на зелиски натделява .
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.