Last news in Fakti

27 Декември, 2023 15:32 1 242 8

Кание Уест се извини на евреите за антисемитските си изказвания на иврит (СНИМКА)

  • кание уест-
  • рапър-
  • евреи-
  • еврейска общност-
  • извинение

Онлайн потребителите се чудят дали изкуственият интелект не е написал извинението на рапъра

Кание Уест се извини на евреите за антисемитските си изказвания на иврит (СНИМКА) - 1
Снимка: Shutterstock

Кание Уест използва социалните мрежи, за да се извини публично на еврейската общност за миналите си действия, като го направи на иврит.

Шаблонното естество на съобщението, преведено на английски, накара много фенове да се чудят дали съобщението наистина е написано от Уест или от някой негов партньор. Някои фенове си помислиха, че изкуствен интелект е написал съобщението, с което се извинява за своите антисемитски изказвания.

Преди повече от седмица рапърът бе заснет да говори срещу евреите, припомня Телеграф.

„Искрено се извинявам на еврейската общност за всяко непреднамерено избухване, причинено от думите или действията ми. Нямах намерение да нараня или да неуважа и дълбоко съжалявам за болката, която може да съм причинил. Ангажирам се да започна със себе си и да се уча от този опит, за да осигуря по-голяма чувствителност и разбиране в бъдеще. Вашата прошка е важна за мен и аз се ангажирам да поправя грешката и да насърчавам единството“, гласи съобщението в Инстаграм.

Извинението идва по-малко от две седмици, след като изпълнителят беше излъчен на живо да изнася дълга реч, включваща антисемитски изказвания, включително сравняването му с Исус Христос и Хитлер. Новото извинение не споменава конкретен случай на антисемитско поведение.

През последните месеци Кание се въздържа от публикации в социалните мрежи, където се появиха някои от най-противоречивите му коментари за еврейската общност. При отсъствието на такива изглеждаше възможно рапърът да е възприел по-спокойно отношение към евреите, докато се отдалечи донякъде от светлината на прожекторите.

Публикацията обаче идва малко преди да излезе новия му албум „Vultures”. Премиерната дата на албума се променя няколко пъти – в един момент беше планирана Нова година – но последната дата, посочена в магазина на iTunes, е 12 януари.

Няма посочен партньор за разпространение на албум и наблюдателите на звукозаписната индустрия са любопитни да видят дали някой голям дистрибутор би бил готов да работи с такава токсична фигура в този момент.

Въпреки имиджа си на антисемит, Уест продължава да се радва на подкрепа от почитателите си. Фен базата му може да е намаляла, но продължава да го подкрепя и дори на фона на противоречията.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сила

    5 0 Отговор
    Ко каза, ко......
  • 2 Ампов

    7 0 Отговор
    Никога не съм харесвал рап на еврейски.
  • 3 Ако беше

    10 1 Отговор
    Направил Противобели изказвания, щеше да е издигнат на пиадестал от тези ляво-либерали, които сега го хулят! Защото Евреите управляват света и осъществяват Геноцид над Белите Християни!
  • 4 Ъъъъъ

    8 1 Отговор
    Това, дето сега го коментираме, u3kyствен интелект ли го е писал, или естествен неuнmeлекm?
  • 5 Ай, ша ти

    12 4 Отговор
    И евреите кирливи! Тия избиват наред палестинци, сринаха им целия и без това тесничък анклав, а ние се оритесняваме дума да не кажем срещу тях! Тоя казал, пък после се извинява! Кво стана с нормалността, бе, хора???
  • 6 Ангел

    8 2 Отговор
    Евреите плачат за холокоста от 70 години. Аз искам да питам умниците от ООН и тем подобни, кога ще измислят дума с която да наричаме системните престъпления и убийства на евреите към палестинския народ.

    Коментиран от #7

  • 7 А на нас

    3 3 Отговор

    До коментар #6 от "Ангел":

    Българите, при Турско-Еврейското робство и Еврейско комунистическите геноциди тук, в СССР и Югославия! Както и еврейодемокрацията ни след 89 - та - те ще получат ли своя дума за почит към жертвите!?

    Коментиран от #8

  • 8 Ананас

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "А на нас":

    Я обясни по-добре в какво се е състоял еврейският компонент на турско-еврейското робство? Щото аз виждам общо баш м/у турците, палестинците и др. арабели (познай от раз в тая патаклама турците на чия страна са и ЗАЩО?), а не между турците и евреите.