Last news in Fakti

28 Декември, 2023 14:59 8 322 4

Как да подредим масата на Нова година, за да привлечем късмет и успех

  • нова година-
  • трапеза-
  • празник-
  • маса-
  • късмет-
  • успех-
  • покривка-
  • плодове и зеленчуци-
  • храна

Каква покривка да изберем и как да разположим плодовете и зеленчуците на празничната трапеза

Как да подредим масата на Нова година, за да привлечем късмет и успех - 1
Снимка: Shutterstock

Посрещането на Новата година е идеалното време за създаване на магическа атмосфера у дома и привличане на късмет. Един от ключовите елементи на новогодишната маса е покривката. В случая чрез този декоративен елемент може да привлечете късмет и пари, ако е правилно подбран, според знаците на езотеризма. Затова си струва да научите коя би била най-подходящата покривка за новогодишната трапеза, така че нейната енергия да носи късмет и успех в дома ви.

Как да изберем правилната покривка за масата на Нова година?

Изберете покривка в златно или червено.

Тези нюанси традиционно се свързват с просперитет и късмет. Златото символизира богатството, а червеното символизира енергията.

Ако предпочитате успокояващи цветове, тогава покривка в нюанси на зелено или бежово може да бъде идеалният избор. Зеленото символизира природата и богатството, а бежовото символизира стабилността и мира.

Покривка с шарки, които представляват изобилие, може да бъде чудесен избор. Различни символи от фолклора, като изображения на златни монети, звезди или чадър (символ на защита срещу бедност), ще привлекат енергията на богатството. Ако се използва правилната цветова схема, тогава не е необходимо тези символи да са изобразени на покривката.

Заложете на естествените материи като лен или памук. Тези материали не само създават естествена хармония, но и се свързват с грижа и благополучие. Блестящите декорации придават блясък на масата и се смята, че отразяват положителната енергия, привличайки късмет. Разбира се, когато избирате такава покривка, винаги трябва да започнете от рационалния компонент.

Покривка с флорални мотиви символизира разцвет и растеж. Този избор може да създаде атмосфера на обновяване и да привлече положителни промени в живота ви.

Покривката на масата за Нова година не е просто декоративен елемент, тя е възможност да привлечете енергията на късмета и богатството в дома си. Когато избирате покривка, винаги трябва да сте рационални и да разчитате на собствената си интуиция, защото тя играе ключова роля в живота ви, а не на суеверията и народните вярвания. Но ако все пак сте от суеверните домакини, добре е да знаете, че освен цвета на покривката имат значение и съдовете.

Никога не слагайте стари и захабени съдове на масата. Важно е от тях да не липсват парченца. Счупените съдове привличат бедност и проблеми. Преди Нова година е добре да разчистите кухнята си от тях.

Плодове и зеленчуци

След като сте избрали най-добрата покривка, следващата стъпка при организирането на новогодишна трапеза трябва да бъде подготвянето на менюто. Затова си струва да обърнете внимание на няколко зеленчуци и плодове, които трябва да бъдат на масата на Нова година, защото те привличат късмет и хармония в живота.

Списъкът включва мандарини, нар, краставици, картофи, ябълки, лук, портокали, банани, круши.

Мандарини

Да започнем с класиката – мандарините. Тези сочни цитрусови плодове се смятат за символ на късмет и изобилие. Техният ярък аромат изпълва къщата с празнично настроение.

Нар

Нарът на новогодишната трапеза е не само вкусен, но и символ на богатство и просперитет. В традициите на някои народи червените семена от нар се свързват с богатство и просперитет.

Краставици

Краставиците носят със себе си символиката на зеления цвят, който в народните представи се свързва с щастието и късмета. Този зеленчук ще внесе свежест и позитивизъм на вашата новогодишна трапеза.

Картофи

Картофите, като продукт, растящ в земята, символизират връзката с природата и обещанието за изобилие. Също така те са отлично допълнение към различни новогодишни ястия. Може да сервирате пържолите с картофено пюре или салата от варени картофи.

Ябълки

Ябълките често се свързват с любов и просперитет. В народните знаци те се смятат за символ на семейно щастие. Сервирайте ябълките като пай, компот или просто пресни.

Домати

Червените домати се свързват с просперитет и късмет. Смята се, че те могат да донесат защита и положителни промени през следващата година.

Лук

Лукът се смята не само за важна кулинарна съставка, но и за защитен символ срещу зли духове. И ако тази съставка не се добавя към съществуващите салати, лукът може просто да се маринова.

Портокали

Портокалите, както и мандарините, носят слънчева енергия и жизненост. Те придават свежест, което е особено важно в студените зимни дни.

Банани

Бананите се считат за символ на оптимизъм и просперитет. Жълтият им цвят се асоциира с радост, а ароматът им създава уют и наслада в домашната атмосфера.

Круши

Крушите се считат за символ на грижата за околните. Формата им наподобява фигура, която се свързва с изобилие и просперитет. Също така е важно да изберете покривка за масата в подходящ цвят. За целта най-подходящи варианти са червено или златисто. Първият цвят символизира енергията, а вторият просперитета. Не слагайте ястията в стари и захабени чинии с отчупени краища.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факман

    8 0 Отговор
    Няма ли пари каквото и да сложиш на масата няма настроение няма нищо.Демонокрацията доведе до това всеки да се интересува от пари и те да определят настроенията му.
  • 2 Курнелия

    1 0 Отговор
    И аз ще изкарам празничната покривка от вестник Дума на която ще пише как съдът е разпоредил ,че бързо трябва да се възстанови паметника на освободителен СССР в по големи размери от преди...
  • 3 Констатираща

    0 0 Отговор
    Преди 34 години не сме мислили какво ще сложим на масата. Тогава имаше всичко и парите не определяха настроението, хората бяха по-общителни, а празниците - по-задушевни, макар и не с толкова илюминации.
  • 4 Главна роля

    0 0 Отговор
    Евреите за Нова година приготвят рибата сготвена с главата ,за да може Бог да ги направи "Глава ,а не опашка!"