Last news in Fakti

4 Януари, 2024 11:15 3 513 15

Да отслабнеш със 161 кг: Историята на Димчо от Първомай

  • отслабване-
  • димчо тодоров-
  • рекорд

Български лечител му вдъхва сили за втори живот и му помага да отслабне

Димчо от Първомай е световен феномен! Мъжът е отписан от медиците заради рекордното си тегло от 276 килограма, но наш лечител го спасява и му вдъхва сили за втори живот и му помага да свали уникалните 161 кг.

"Спасение има! Само трябва да откриеш и да се довериш на своя спасител", твърди Димчо Тодоров от Първомай - един от най-тежките българи преди 7 години.

"След 2 дни няма да те има на този свят."

Тази страшна диагноза чува на 10 декември 2016 г. Димчо при лекарски преглед в пловдивска болница. Тогава 50-годишният мъж, който тежи 276 кг при височина 170 см, решава да се довери на алтернативно лечение.

И на 13 декември 2016 г. влиза при прочутия лечител Иван Гарабитов в Пловдив. За да измине няколкото метра до кабинета на своя спасител, Димчо трябва да спира през няколко крачки и да посяда на стол, който дъщеря му носи. Толкова му е трудно да се движи. Но това не го спира.

"Димчо беше ужасно подут, лицето му беше сиво-синкаво", спомня си Иван Гарабитов. Той е заслужил треньор по борба, признат за българския гуру в здравословното отслабване.

Гарабитов успява да вдъхне надежда и воля за живот на свръхтежкия българин. Амбицира го да се бори за физическото си оцеляване и пълна промяна. Изготвя му индивидуална програма, която съдържа прием на специалната напитка "Дар от Гарабитов", съчетана с швейцарски дървесен сироп, лесни физически и дихателни упражнения и матрично-ритъмна терапия.

И чудото става - след 4 месеца Димчо не само че не е напуснал този свят, но вече е 191 кг, като е намалил талията си с половин метър. Отслабнал е цели 85 кг без операции, без лекарства, без диети, като се храни редовно.

"Ти си олимпийски шампион в отслабването, няма такъв случай в света - да ядеш и да стопиш 85 кг за 120 дни. До есента трябва още толкова да намалиш", вдъхновява го Гарабитов.

И го съветва: "По-добре изяж една пържола от домашно животно, отколкото супа от фабрично отгледано пиле. Не стой сред пушачи, макар че ти не пушиш, страдаш от навика на другите. Вдишваш цигарения дим, който задържа процеса на отслабване и пречи на изчистването на организма от отровите, което правим с двата сиропа. Сиропите разграждат мастните плаки, правят по-еластични кръвоносните съдове, възстановят обмяната на веществата и перисталтиката на червата", пояснява Иван.

През януари 2018 г. първомаецът вече тежи 173 кг, януари 2022 г. - 160 кг, февруари 2023 г. - 120 кг, а в края на декември 2023 г. - 115 кг. Така Димчо Тодоров става световен рекордьор - за 7 години олекна със 161 кг (от 276 на 115 кг), намали повече от половината си тегло с редовно хранене, без операции и диети, без увисване на кожата и йо-йо ефект.

"Похапвам салати, ориз, картофи, супи, сирене, кашкавал, плодове и зеленчуци, станах вегетарианец", споделя диетата си Димчо, който сега се движи с лекота.

"Живея буквално втори живот благодарение на Гарабитов. При това напълно пълноценен живот - карам кола, а и камион, работя непрекъснато, управител съм на склад за горивни и строителни материали. Жизнен и енергичен съм, веселя се с приятели, а преди заспивах, както си седях и водех разговор. Непрекъснато правя разходки, но нямам километраж за изминатото разстояние", шегува се Димчо.

И добавя мнението си за методиката на Гарабитов: "Тя въздейства на клетъчно ниво - с масажа с уреда за матрично-ритъмна терапия стягаме, "прибираме" кожата, за да не увисне, а двата сиропа изхвърлят токсините от организма и "подмладяват" клетките. Димчо е диабетик и с методиката на лечителя смъква и кръвната захар.

Стрес отключва здравословен проблем при него през 2010 г. и го превръща в един от най-дебелите българи. За 15 дни по време на болнично лечение от 130 става 170 кг и след това продължава да качва килограми. Сега, с методиката на Гарабитов, феноменално ги смъква.

"Искам да тежа под 3-те цифри", споделя мечтата си първомаецът.

Тодоров е поредният шампион в създадената от Гарабитов "дисциплина" здравословно отслабване, която няма аналог в света - без йо-йо ефект и увисване на кожата. Обикновено при драстично отслабване се прави операция за премахване на излишната кожа. Благодарение на българския патент в здравословното отслабване през последните 20 години хиляди българи и чужденци свалят трайно от 5 до 161 кг, сочи статистиката.

"За да стартира възстановителния процес, самият човек трябва да има вяра", обяснява Иван Гарабитов. "В центровете ми в Пловдив и София често идват хора, на които първите им думи са: във вас ни е последната надежда. Ние се стремим на всеки да подадем искра, малко светлина, за да има вяра и да започне промяната", допълва той.

Терапевтът посочва и 5-те правила за здраве: правилно дишане, правилно мислене, правилно пиене на вода, правилно хранене, правилно спортуване - движение. И че спасение дебне в... България!

В световен мащаб мексиканецът Хуан Педро Франко държи рекорда по най-колосално отслабване. Мъжът сваля цели 330 кг за три години и вече не носи титлата "най-дебел човек в света". Излишната кожа по тялото му след процедурите за отслабване е 95 кг.. припомня "България Днес".

Сега 39-годишният Франко тежи 260 кг. Когато е включен в Книгата на рекордите на Гинес, той тежи 590 кг и не може да стане от леглото.

Важно уточнение обаче е, че хирурзи два пъти смаляват стомаха му, като преди операцията Хуан три месеца пази строга диета. След това претърпява още една операция.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво!

    26 1 Отговор
    Същинско чудо е, че кожата му е успяла да се прибере в началното си състояние.
  • 2 честен ционист

    4 22 Отговор
    Димчо вероятно отдавна е хвърлил топа, а тоя със сиропите си прави реклама с някой биещ ама само малко на Димчо.
  • 3 честен ционист

    8 12 Отговор
    Димчо толкова е отслабнал, че чак и на ръст се смалил, или пък дядото лечител е пораснал.

    Коментиран от #6

  • 4 Марко

    23 0 Отговор
    Браво и на проявилия воля страдащ човек, и на неговия лечител!
    Да са живи и здрави!
  • 5 д-р Косев

    10 4 Отговор
    Глупости на търкалета, стига лъгахте хората. Сиропи, матрични не знам си какви щуротии. Единственият начиин да отслабнете е да се храните по-малко. Движението и спортът помагат, но сами по себе си не са достатъчни за да сваляте килограми. Не вярвайте на мошеници и магически хапчета. Съществуват медицински препарати, които блокират апетита ви, но това е опасна игра и е оправдано само ако имате много сериозни здравословни проблеми. За всички останали е достатъчни просто да коригират хранителните си навици.

    Коментиран от #7

  • 6 сложи си очилата

    6 2 Отговор

    До коментар #3 от "честен ционист":

    Мъжът на двете снимки е един и същ.
  • 7 хмм

    6 1 Отговор

    До коментар #5 от "д-р Косев":

    Ако може да се вярва на информацията в мрежата, това е някаква смес от ябълков оцет, чесън и мед. Медът е вреден за диабетиците, а оцетът при стомашни проблеми, но едва ли е опасно за здравите.

    Коментиран от #9

  • 8 Мдаа

    7 3 Отговор
    РЕКЛАМА, само са забравили да турят и снимката на проф. Иво Петров.
  • 9 Хаха

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "хмм":

    Мед и чесън ама швейцарски! :)
  • 10 Делян

    5 0 Отговор
    Най сигурно се отслабва в Дубай. Мен като не пребиха руските мафиоти там бях станал като клечка.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 123456

    8 1 Отговор
    Поклон към Иван Гарабитов - изключително скромен и отдаден професионалист в неговият метод за отслабване ! Кой каквото иска да си говори - той наистина помага ...
  • 13 д-р Пинокио

    0 1 Отговор
    "Похапвам сирене, кашкавал, ..., станах вегетарианец", брей?!
  • 14 Йо Несбьо

    0 0 Отговор
    7 години е доста дълъг срок и определено е здравословно отслабване. Бързото сваляне на килограми не се препоръчва изобщо. Виж, "вълшебство" едва ли има и не ми е ясно как част от кожата няма да увисне, но това е друга тема.
  • 15 Мед. лице

    0 0 Отговор
    Не ми се вярва , докато лично не видя болният, който е свалил килограмите.Дайте адрес , за да го посетя. Няма да говоря с него или да му досаждам с въпроси.Просто да го видя на живо.