Last news in Fakti

5 Януари, 2024 15:29 1 714 12

Шая Лабъф вече е отдаден католик и мечтае да стане дякон

  • католицизъм-
  • католическа църква-
  • шая лабъф-
  • актьор-
  • вяра-
  • християнство

Актьорът е открил християнството преди няколко години, а сега напълно се е отдал на католицизма

Шая Лабъф вече е отдаден католик и мечтае да стане дякон  - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Шая Лабъф, който през последните години е затънал в противоречия, стана поклонник на Католическата църква и според съобщенията обмисля да стане дякон.

37-годишният актьор от "Трансформърс" "влезе напълно в Църквата през изминалия уикенд чрез тайнството на конфирмацията (потвърждаването)!", съобщиха във вторник францисканците от Ордена на капуцините - провинция Западна Америка.

"Братята капуцини францисканци са щастливи да го посрещнат в лоното и да засвидетелстват дълбоката му отдаденост на пътя на вярата", пише групата в коментар към публикацията си в Инстаграм. Самият пост показва три снимки на актьора, на които той позира със свещеници и монаси.

"Шая Лабьоф, известен със своя невероятен талант и страст в развлекателната индустрия, се е отправил на дълбоко духовно пътешествие, което го е накарало да приеме учението на Католическата църква", пишат от групата. "Решението му да влезе изцяло в Църквата е свидетелство за искреното му желание да расте във връзката си с Бога и да живее според евангелските ценности."

Католическата информационна агенция съобщи, че конфирмацията на Лабьоф се е състояла в неделя в енорията Old Mission Santa Inés в Солванг, Калифорния. Спонсорът на актьора за конфирмацията също така е казал пред изданието, че Лабьоф е заявил, че възнамерява да стане дякон в църквата "някога в бъдеще".

Представител на Лабьоф не е отговорил веднага на молбата на PEOPLE за коментар в четвъртък.

Монахът капуцин брат Александър Родригес, който служи като спонсор на Лабьоф при потвърждаването му, заяви пред CNA, че Лабьоф е обмислял да стане дякон, откакто е направил филма си "Падре Пио" през 2022 г. В този филм Лабъф играе италианския свещеник от XX в. Франческо Форджоне и прекарва време в тази калифорнийска енория, подготвяйки се за ролята, според CNA.

"Той просто спонтанно каза: "Искам да стана дякон" и все още таи тези намерения", каза Родригес пред изданието.

Преди това Лабьоф говори за нарастващия си интерес към католицизма по време на интервю с католическия епископ Робърт Барън през август 2022 г. Той посочи монаха Родригес и други членове на църквата в Калифорния, които са му помогнали да открие интереса към учението на църквата, докато се е подготвял за ролята си в "Падре Пио".

"Ако обичате потапящи преживявания и ви възложат да изиграете Пио, животът ви ще се промени", казва Лабьоф за това как му е повлияла ролята по време на това интервю.

Още през 2014 г. Лабьоф сподели пред списание Interviewmagazine, че навлиза в християнството, докато снима филма си "Ярост" от 2014 г., в който играе американски войник от Втората световна война.

"Намерих Бог, когато снимах "Ярост". Станах християнин, и то не по фалшив начин - по съвсем реален", казва той тогава. "Можех просто да кажа молитвите, които бяха на страницата. Но това беше нещо истинско, което наистина ме спаси."

Падре Пио е последната филмова роля на Лабьоф. Предстои му да участва в три предстоящи филма, включително в предстоящия филм на Франсис Форд Копола "Мегалополис".


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шала Лабав

    9 2 Отговор
    Този пък кой е?
  • 2 Aлфа Bълкът

    9 1 Отговор
    Трудно е да си евреин в последно време.
    Още много ще стават ту християни, ту мюсюлмани, будисти, хиндуисти и подобни. Ама евреинът си остава евреин.
  • 3 ннннннннн

    8 0 Отговор
    Шая Лабъф или Лабьоф? Шаяк.
  • 4 д-р Хаус

    6 1 Отговор
    дрогата му е дошла в повече
  • 5 Соваж бейби

    4 3 Отговор
    Не си го спомням този кой е спортист,артист....?нищо не ми говори и визуално .Просто е изпаднал в депресия търси някъва медиина слава или не иска си признае какъв е деца не му трябват семейство , сигурно не харесва жени а момчета така на воля ще си има доста и ще живее с такива.
  • 6 в биг брадър преди

    1 5 Отговор
    време на стефан данаилов сина му - незаконен е , игра и учел богословие , абе Изпръцца се в ефира и това е . сега кат наследник е богат . американски българин .
  • 7 Пич

    8 0 Отговор
    Е.....щом не си мечтае да стане жена , значи - важи !!!

    Коментиран от #8

  • 8 Соваж бейби

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "Пич":

    Почти едно и също е нали знаеш свещенник най вече католик какво е ?само че този го играе от към мъжкия принос за стойката говоря

    Коментиран от #9

  • 9 Пич

    1 2 Отговор

    До коментар #8 от "Соваж бейби":

    Хахаха , вярно ! Демонстрирахте колко по всеобхватно , и колко повече аспекти обхваща женската мисъл. Не се замислих , че може и точно това да е причината. Но е твърде вероятно. Затова има жени , добри следователи!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 СТИГА БЕ

    2 0 Отговор
    Ама там има ли званието дякон, или съчинение от мисиркитеНЕуки