Last news in Fakti

18 Януари, 2024 16:03 2 571 9

Италия конфискува курорт, принадлежал на балетиста Нуреев

  • рудолф нуреев-
  • курорт-
  • италия

Новите собственици нарушили строителните разпоредби

Италианската полиция конфискува курорт на островите Ли Гали, който преди това е принадлежал на легендарния съветски и френски балетист Рудолф Нуреев (1938-1993), поради нарушения на разпоредбите на строителния кодекс на републиката от настоящите му собственици, предаде Ройтерс.

С позоваване на прокуратурата на град Салерно се посочва, че местните правоприлагащи органи са конфискували имоти на остров Гало Лунго, най-големият от трите острова на архипелага Ли Гали. Причината за тази стъпка е изграждането на хеликоптерна площадка, плувни басейни и инфраструктура за спа процедури, без съответното разрешение от надзорните органи. Архипелагът има държавен статут на природен резерват, поясняват от агенцията.

Островите Ли Гали се намират близо до град Позитано в Южна Италия. Местните жители ги наричат още „Руски острови“, тъй като в началото на 20 век те са придобити от хореографа на „Руските сезони“ Сергей Дягилев - Леонид Мясин. Вилата му се превръща в притегателна точка за представители на бохемата и висшето общество от цял свят. Гости в резиденцията му са актрисите София Лорен и Грета Гарбо, режисьорът Франко Дзефирели, първата дама на САЩ Жаклин Кенеди и по-малката сестра на британската кралица Елизабет II Маргарет. Впоследствие Нуреев става собственик на архипелага.

След смъртта на артиста на островите е основан елитен курорт In Villas Veritas, цената на една седмица ваканция започва от $300 хиляди, добавя Reuters.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 факуса

    16 1 Отговор
    а у нас що не се конфискуват сараите на доган за същото
  • 2 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    5 7 Отговор
    Прибират на кгб,парите........
  • 3 ХАХАХА

    9 2 Отговор
    И каква полза от толкова иманье? Все си на 2 метра под земята или в някоя урна! Така преминава световната слава!

    Коментиран от #4, #6

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 1111

    18 3 Отговор
    Как само се внушава, че се конфискуват руски имоти - значи имоти на лоши хора. А на практика информацията е съвсем друга.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Гласове от зайчарника в Банкя

    3 0 Отговор
    За зайчарника няма сърашно, Бацо е Банкя и Банкя е Бацо!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.