Last news in Fakti

19 Януари, 2024 09:14 836 0

Жизел Бюндхен с откровения за тялото и душата си пред Harper's Bazaar

  • жизел бюндхен-
  • harper's bazaar

"Искам да живея възможно най-дълго, чувствайки се възможно най-добре, но за да постигна това, трябва да вземам решения днес", казва моделът

Жизел Бюндхен с откровения за тялото и душата си пред Harper's Bazaar - 1
Снимка: БГНЕС

Жизел Бюндхен е лице на корицата на февруарския брой на Harper's Bazaar. Супермоделът участва във фотосесия и разказа в интервю за хранителните си навици, децата и самочувствието след развода.

На корицата Жизел позира за модния фотограф Алберто Родригес в топ и пола на Bottega Veneta от колекцията пролет-лято 2024 г. За корицата моделът изпробва смели визии от Ferragamo, Victoria Beckham, Dior, JW Anderson, Louis Vuitton, Loewe и други марки.

От 2002 г. до 2016 г. Бюндхен е в списъка на Forbes като най-високоплатения модел в света. Дори след като се премести в Бостън, намали работата си и през 2009 г. се омъжи за играча на американски футбол Том Брейди, от когото роди син Бенджамин и дъщеря Вивиан, търсенето на Жизел като модел не намаля.

През 90-те години на миналия век, когато начинаещият модел живее в Ню Йорк и работи 350 дни в годината, тя се прехранва с цигари, фрапучино, пица и вино. Това е бил начинът да се зареди с настроение и да го понижи, за да може да спи през нощта. В крайна сметка Бюндхен започва да получава пристъпи на паника. Отишла при лекар остеопат, който я посъветвал да се откаже от алкохола, кофеина, захарта и глутена.

Жизел дори се опитала да премине на веганска диета заради любовта си към животните, но страдала от хранителни дефицити. Днес тя консумира минимални количества месо, които подбира внимателно. "Искам да живея възможно най-дълго, чувствайки се възможно най-добре, но за да постигна това, трябва да вземам решения днес", казва Бюндхен. "Можете да имате всички пари на света. Но ако нямате здраве, не можете да си го купите".

Моделът развива хранителните си навици още като дете, когато живее в Бразилия с майка си и петте си сестри. Семейството не е било свикнало да изхвърля остатъците от храната, което е в разрез с американския подход, който дава предимство на удобството - дори ако това означава, че половината от храната в супермаркетите и хладилниците се изхвърля. "Ако в неделя приготвяхме барбекю, в понеделник всички остатъци от месото се използваха за arroz carreteiro - ориз и месо, смесени с лук и домати", споделя Жизел.

"Вие сте това, от което произхождате. Всичко, което съм научила като дете, все още е в мен. То не се променя. До голяма степен причината да съм в безопасност беше, че ценностната ми система беше много силна", казва моделът. "Днес, когато съм там, където съм, и имам достъп до всичко, което ми е на разположение, чувствам, че простите неща са най-добри, защото постоянно се опитвам да се върна към тях. В края на краищата това са нещата, които ме правят най-щастлива".

Бенджамин, на 14 години, и Вивиан, на 11 години, са имали съвсем различно възпитание от това на Бюндхен. Но сега и двамата са на същата възраст като нея, когато тя напуска дома си, за да започне кариера на модел. Жизел иска да се увери, че те разполагат с необходимите умения, за да се ориентират сами в света. "Начинът, по който подреждаш стаята си, по който организираш и оправяш леглото си е начинът, по който ще живееш през целия си живот", казва тя.

През октомври 2022 г. Жизел Бюндхен и Том Брейди обявяват развода си след 13 години брак. Решението на двойката не се отразява на самочувствието на модела, нито пък на засиления контрол върху личния ѝ живот, с който тя вече е твърде добре запозната на този етап. "Не мога да се притеснявам за това, което другите хора казват за мен, защото това, което те казват за мен, не е моя работа. Тяхна работа е какво се опитват да прехвърлят върху мен", казва тя. - Ако разчитам на това, никога няма да мога да живея с истината"

Източник: www.marica.bg


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА