Last news in Fakti

23 Януари, 2024 14:45 2 498 3

Как да използвате дафиновия лист в домакинството?

  • дафинов лист-
  • домакинство-
  • баня

Дафиновите листа могат да ви помогнат да се отървете от неприятните миризми и варовика в тоалетната

Как да използвате дафиновия лист в домакинството?  - 1
Снимка: Shutterstock

Дафиновият лист е не само ароматна подправка за различни ястия, но и полезен продукт за грижа за дома. Оказва се, че дафиновите листа могат да ви помогнат да се отървете от неприятните миризми и варовика в тоалетната. Ето как трябва да използвате подправката за тази цел.

Защо дафиновият лист е ефективен за почистване на тоалетната?

Дафиновите листа са богати на етерични масла, които имат лечебни свойства, включително антимикробни, дезодориращи и избелващи свойства. В допълнение, дафиновите листа помагат за разтварянето на мазнини и други замърсители, които могат да се натрупат в тръбите и да причинят запушвания.

За да почистите тоалетната от миризми и плака, ви трябват само няколко лаврови листа и вряща вода. Ето инструкциите стъпка по стъпка:

  • Напълнете тенджера с около един литър чиста вода и я загрейте, докато заври. Когато водата започне да ври, добавете към нея 5-6 дафинови листа и ги оставете да врят на тих огън около 15 минути.
  • Изключете котлона и оставете инфузията леко да се охлади.
  • Изсипете запарката в тоалетната.
  • Оставете запарката в тоалетната за 3-4 часа или цяла нощ.
  • Изплакнете тоалетната чиния с вода и се насладете на чистотата и свежестта.

Други начини за използване на дафинов лист в домакинството

Дафиновите листа могат да се използват не само за тоалетна, но и за други цели:

За почистване и освежаване на вашата мивка, вана или душ. Добавете няколко листа към водата за измиване и избършете повърхностите с гъба или кърпа.

За да се отървете от мравки, хлебарки или молци. Поставете дафинови листа в местата, където се появяват тези насекоми, или ги поставете в шкафове, чекмеджета или контейнери за храна.

За ароматизиране на въздуха в къщата. Направете ароматен букет с дафинови листа и други сушени билки като розмарин, мента или лавандула и го поставете във ваза. Или направете запарка от дафинов лист и други подправки, като канела, карамфил или анасон, и я поръсете из стаята.

Дафиновият лист е универсален продукт за домашна грижа, който си струва да имате под ръка. Някои домакини горят листата в дома си, защото са убедени, че това е начин да прогонят негативната енергия, пише actualno.com.

Други носят лист от него в портмонето си, защото вярват, че това помага за привличане на късмет и пари. Трети просто окачат няколко листа в тоалетната за освежаване на въздуха.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХАХАХА

    9 0 Отговор
    Може да са гонили някога хлебарките, когато не са били генно модифицирани . Сега ако ще цял храст Дафина да си сложиш файда йок . Пробвах го .
  • 2 бай Даньо

    2 0 Отговор
    Абе, нещо много модерен в последно време взе да става дафиновияят лист,... от потентност дооо тоалетна.
    Но виж за капама острата му напрапчива миризма става
  • 3 От Варна

    0 0 Отговор
    За информация-много успешно за борба с мравки може да се ползва канела на прах. Просто се насипва в дупчици и пукнатини , от които се забелязва да излизат мравки. От личен опит- мравки влизаха под прага на врата към тераса. Даже се изненадах, че наистина действа. Евтино, ефикасно и най-важно , безопасно!