Last news in Fakti

26 Януари, 2024 14:56 2 296 12

„Разгневената“ Тейлър Суифт обмисля съдебни действия заради голи снимки, създадени с изкуствен интелект

  • тейлър суифт-
  • изкуствен интелект-
  • ai-
  • deepfake-
  • нецензурни снимки-
  • голи снимки

Нецензурни снимки на Тейлър Суифт, генерирани от изкуствен интелект, бяха разпространени из социалната мрежа X през изминалите дни

„Разгневената“ Тейлър Суифт обмисля съдебни действия заради голи снимки, създадени с изкуствен интелект - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Съобщава се, че Тейлър Суифт е “бясна” заради генерираните от изкуствен интелект нецензурни снимки на певицата, които впоследствие бяха разпространени в социалната мрежа на Илон Мъск - X.

Поп звездата обмисля да предприеме правни действия, след като графичните изображения станаха вирусни тази седмица, твърди приближен до изпълнителката.

“Решава се дали ще бъдат предприети правни действия или не, но има едно нещо, което е ясно: Тези фалшиви, генерирани от изкуствения интелект изображения са злоупотребяващи, обидни, експлоатиращи и направени без съгласието и/или знанието на Тейлър.”, каза приближен до Тейлър пред Daily Mail в четвъртък.

“Акаунтът в Twitter, който ги е публикувал, вече не съществува. Шокиращо е, че платформата дори им позволи да бъдат публикувани,” добави източникът. Той добавя, че семейството и приятелите на Суифт също са „бесни“.

“Трябва да се приеме законодателство, за да се предотврати това, и трябва да се приемат закони за изкуственият интелект”, твърди още запознатият със случая.

Въпреки че 34-годишната Суифт не е коментирала публично скандала, нейният легион от верни фенове бързо заляха X, известен преди като Twitter, с положителни публикации за нея в опит да се преборят с разпространението на неподходящите изображения.

Публикациите, известни като “deepfakes,” показват певицата в различни провокативни пози на мач на отбора Kansas City Chiefs, за който играе нейният приятел Травис Келси.

“Хората, които споделят AI снимките, са болни и отвратителни. Защитавам Тейлър Суифт на всяка цена,” написа неин фен в Туитър.

“Използването на изкуствено създадена порнография на някого е ужасно и непростимо. Отговорникът трябва да бъде вкаран в затвора,”, пише друг.

Акаунтът, разпространил снимките, вече е изтрит.

Суифт далеч не е първата знаменитост, станала жертва на AI технологията.

Миналата година хората бяха заблудени от "deepfake" снимки на папа Франциск, както и от вирусен кадър на бившия президент Доналд Тръмп, който бива повален от група полицаи за привидна съпротива при арест.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Буко Баламата

    14 0 Отговор
    Да съди искуственият интелект.
  • 2 Пич

    18 2 Отговор
    Проблема на " звездите " не е разпространението на снимките , а това , че не могат да изкарат никакви пари от тази работа !!!
  • 3 те си ся ИИ

    4 0 Отговор
    фани го ИИ за интелекта...хаха..
  • 4 дайте

    7 0 Отговор
    да ги видим тези снимки за да изкажем мнение по въпроса.
  • 5 един

    3 0 Отговор
    Лоша работа е,да те разголят пред цял свят без твое желание и участие!
  • 6 АМИ

    3 3 Отговор
    аз не я знам коя е тая, по всичко личи, че тикток поколението я харесва, т.е. не е никаква сензация да се появяват такива снимки там...
  • 7 Въййй..

    9 1 Отговор
    Тия много са изостанали ! При нас отдавна доказаха,че Тиквата никога не се е снимал гол в спалнята си и никога не е имало кюлчета и пачки с евро.Било работа на изкуствения интелект.
  • 8 Щрак

    3 0 Отговор
    Преди ги правеха с Фотошоп, голяма работа.
  • 9 прекалено късо

    5 1 Отговор
    Общо взето ще хване ИИто за интелекта с две ръце хахаха. Всеки има право да си прави квото си иска.
  • 10 иизии

    4 2 Отговор
    Според мен проблема й е,че ИИ е успял явно да добие истинския й вид , дори когато е участвал някакъв алгоритъм за създаването му - вероятно приликата е била убийствена. Или снимките са истински ,а тя сега се прави на света вода ненапита. Сеш се. Имиджа й ще се развали ако признае.
  • 11 ОБЯСНЕНИЕ !

    2 0 Отговор
    а защо слагате "бесни" и "разгневени" в кавички, какво се опитвате да покажете с това ? Моля за обяснение.
  • 12 Само да кажа

    3 0 Отговор
    Лично съм си писал с администраторите на един от големите сайтове за ИИ, като обсъждахме доста време кое е позволено и кое не, тъй като има и артистично разголване, има образи, които няма как да ги покажеш друго яче - примерно горгоната Медуза. Тя няма дрехи - съответно ИИ създава п0рнография", повечето богини в разните митологии също са без дрехи. Голата Маха ?Венера Милоска - никой не е виждал ръцете й, но всеки познава бюста й. И не само - та общо взето ми отговориха, че всико е позволено да си правиш - даже извращения - само че не е редно някои да се споделят и затова се трият. Като цяло правете си каквото решите - само не споделяйте болните неща, защото тогава вече може да ви се обърне внимание от по-високо.