Необходими продукти:
- 1 готово тесто за пица (или домашно приготвено);
- 200 грама риба тон от консерва (отцедена);
- 100-150 грама кашкавал или моцарела, на филийки или настърган;
- 2-3 супени лъжици доматен сос;
- 1 малка глава червена лук, тънко нарязана;
- 1 червена чушка, тънко нарязана (по избор);
- Каперси или маслини, нарязани (по избор);
- Свежи билки като босилек или риган за гарниране;
- Сол и черен пипер на вкус.
Начин на приготвяне:
Подгответе тестото: Ако използвате готово тесто, следвайте инструкциите на опаковката за предварително загряване на фурната и го разточете върху леко набрашнена повърхност до желаната дебелина.
Добавете основите: Намажете равномерно доматения сос върху разточеното тесто. Оставете малко пространство по ръбовете.
Подредете съставките: Разпределете равномерно отцедената риба тон върху соса. Добавете нарязания лук, чушките (ако използвате), каперсите или маслините и накрая покрийте с нарязания или настърган кашкавал/моцарела.
Подправете: Поръсете с малко сол и черен пипер по вкус.
Печене: Печете в предварително загрята фурна на 200-220°C (зависи от фурната и тестото) за около 10-15 минути или докато кората на пицата стане златиста и хрупкава, а сиренето се разтопи и леко се зачерви.
Сервиране: След като извадите пицата от фурната, оставете я да почине за няколко минути. Гарнирайте със свежи билки като босилек или риган преди сервиране.
Можете да добавите няколко капки лимонов сок върху рибата тон за допълнителен вкус.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 АБВ
10:12 25.02.2024
2 Еее...
Коментиран от #3
10:18 25.02.2024
3 Напротив,
До коментар #2 от "Еее...":
има една много хубава пица с морски дарове (фрутти ди маре). Любима ми е!Коментиран от #5
10:59 25.02.2024
4 123456
11:34 25.02.2024
5 Яжте
До коментар #3 от "Напротив,":
Си я със здраве , щом ви харесва ! Не ангажирам никого със своето мнение!12:06 25.02.2024