Last news in Fakti

6 Март, 2024 16:45 1 082 6

Актрисата Шарлот Луис свидетелства по дело за клевета срещу режисьора Роман Полански

  • роман полански-
  • режисьор-
  • дело-
  • клевета-
  • шарлот луис-
  • актриса-
  • париж

Кинодеецът, който е на 90 години и многократно е обвиняван в изнасилване и сексуално посегателство от десетина жени, не се яви в залата и беше представен само от адвокатите си

Актрисата Шарлот Луис свидетелства по дело за клевета срещу режисьора Роман Полански - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Години наред не ѝ вярват, когато казва, че той я е изнасилил, а след това излиза интервю с Роман Полански, който я нарича "лъжкиня". "Това беше последната капка", каза британската актриса Шарлот Луис в парижкия съд, който гледа дело за клевeта срещу френско-полския режисьор, предаде АФП и БТА.

Кинодеецът, който е на 90 години и многократно е обвиняван в изнасилване и сексуално посегателство от десетина жени, не се яви в залата и беше представен само от адвокатите си.

Всички погледи в съдебната зала се насочиха към 56-годишната Шарлот Луис, много стройна дама, облечена изцяло в черно, която пристигна от Великобритания, за да се яви на делото.

Тя разказа със съдействието на преводач, че в началото на 80-те години на миналия век, което е била на 16 години, е работила като модел в Лондон. Тогава я попитали дали иска да се срещне с Роман Полански.

Пристигайки в Париж с друг по-възрастен модел, представена като "Карен", тя е настанена в малък хотел, който обаче режисьорът "не смятал за много хубав" и двете били преместени в апартамента му.

"Отидохме на вечеря, върнахме се в апартамента, Карен си легна и ме остави сама с Роман. И тогава той ме изнасили", разказа Шарлот Луис в съдебната зала. Въпреки това актрисата се снима във филма "Пирати", след което продължават да работят заедно с Полански.

"Не знаех, че това, което ми се случи, е изнасилване", каза в съда в Париж Луис. "Той не беше ужасен, не ме биеше... и започнахме да работим заедно. Уважавах го, беше мил с мен", продължи тя.

За първи път Луис публично разкрива тези факти през 2010 г. в САЩ, където Роман Полански е смятан за беглец от правосъдието от 70-те години на миналия век след присъда за "незаконни сексуални отношения" с 13-годишна малолетна.

След това "преминах през клеветническа кампания, която почти унищожи живота ми", каза в съдебната зала Шарлот Луис, която изпадна в гневни ридания по време на показанията си, отбелязва АФП.

"Съжалявате ли, че сте говорили?", попита адвокат от екипа, защитаващ Полански.

"Да, бих предпочела да не казвам нищо. Днес, ако някоя жена дойде при мен и каже, че е била изнасилена, и ме попита дали трябва да каже на някого, ще ѝ кажа: "Не". "Преодолейте го, продължете живота си", заяви Луис.

Прокурорът напомни, че целта на изслушването не е да се установи дали Роман Полански е изнасилил Шарлот Луис или доколко да се вярва на статията в таблоида. "Въпросът е дали Роман Полански е използвал неправомерно свободата си на изразяване", отбеляза той.

Роман Полански споменава в интервюто си за "Пари мач" през 2019 г., че има противоречия в изявленията ѝ от 2010 г. и "гнусна лъжа" в интервю, което Шарлот Луис е дала през 1999 г. за британския таблоид "Нюз ъв дъ уърлд".

Режисьорът посочва следното изречение, приписвано на Луис през 1999 г.: "Знаех, че Роман е направил нещо нередно в САЩ, но исках да бъда негова любовница (...). Вероятно го исках повече от него".

Актрисата обаче оспорва истинността на тези думи още през 2010 г. "Много от цитатите, които ми се приписват в статията в "Нюз ъв дъ уърлд" не са точни", казва тя.

Съдът ще произнесе решението си на 14 май, отбелязва АФП.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    3 3 Отговор
    Роман ще снима на живо как се вей руският байрак над купола на Райхстага. Ще бъде голям блокбъстер.

    Коментиран от #3

  • 2 Хихихи

    5 1 Отговор
    Тя не знаела, че това било изнасилване хахаха и продължила да се снима. И се е сетила когато е разбрала, че може да изкара много пари. Тоя никак не ми е симпатичен, ама и ккккветата сами им се бутат за пари и слава.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 незнайко

    0 1 Отговор
    Мъж работещ с жени само това може да очаква ! Като стане на възраст всички работили с него са ИЗНАСИЛЕНИ !!!