Необходими продукти:
- 200 г смилянски боб;
- 2 яйца;
- 1 с.л. тиквено брашно;
- 1 с.л. сусамово брашно;
- галета;
- 4 с.л. олио;
- сол.
Начин на приготвяне:
Бобът (200 г) се вари, докато напълно омекне, след което се отцежда и измива със студена вода.
Яйцата се разбиват на пяна със солта. Прибавят се тиквеното, сусамовото брашно и галетата. Разбърква се, докато се получи гъста смес за паниране. В нея се овалват бобените зърна и се пържат в силно сгорещено олио, докато получат златиста коричка отвсякъде.
Изваждат се с решетъчна лъжица от мазнината и се настаняват върху накъсани листа маруля или пресен спанак. Панираният боб се поднася горещ, пише 1001recepti.com.
Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 5 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Уфффф....
10:19 14.03.2024
2 Ломския
10:25 14.03.2024
3 СМИЛЯНСКИ ПЕЙЗАНИН
Коментиран от #4, #5, #6
10:15 15.03.2024
4 Този коментар е премахнат от модератор.
5 Този коментар е премахнат от модератор.
6 Този коментар е премахнат от модератор.