Last news in Fakti

21 Януари, 2014 14:06 1 726 1

25 ин витро бебета проплакаха в Бургас

  • ин витро-
  • бебета-
  • бургас-
  • д-р душепеев

22 двойки ще получат финансиране от Ин витро фонда след приемане на общинския бюджет

25 ин витро бебета проплакаха в Бургас - 1
Д-р Антонио Душепеевс акушерките на бургаската болница. Снимка: БТА

25 ин витро бебета са проплакали през 2013 година в Бургас, съобщиха от gramofona.com.

„Имаме си един клас бебета от Звеното по асистирана репродукция”, похвали се началникът на Родилното отделение към МБАЛ-Бургас д-р Антонио Душепеев.

25 са бебчетата, които са се родили през миналата година, а зачеването им е станало с помощта на специалистите от Звеното. Още 12 бебета са на път, допълни д-р Душепеев.

Над 60 са двойките с репродуктивни проблеми, които с нетърпение очакват новия бюджет на Бургас. Когато той бъде приет, ще стане ясна и сумата, която се отпуска на местния Ин витро фонд. 22 двойки ще получат своето финансиране от фонда, веднага след приемането на бюджета.

Тяхното лечение е било одобрено още през миналата година, но тъй като средствата на фонда бяха изчерпани, семействата ще получат парите си от Бюджет 2014. Други 40 молби са финансиране вече са постъпили към Фонда.

„Трябва да обработим данните, за да видим кой кандидатства за първи път и кой търси повторна помощ. Така или иначе никого не връщаме. Ще се постараем да намерим пари за всички”, допълни д-р Душепеев.

Средствата за бургаските двойки с репродуктивни проблеми се отпускат по програма „Достъпно ин витро”, която се финансира от общинския бюджет.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Симеон Тасев

    0 0 Отговор

    да им е честито