22 Януари, 2014 14:44 1 908 0

Hello Kitty в жива изложба у нас

  • котки-
  • изложба-
  • hello kitty-
  • фелиноложка изложба-
  • непорастващото бебе-котка бамбино

Международна фелиноложка експозиция ще покаже истинския първообраз на Hello Kitty, непорастващото бебе-котка Бамбино и много други елитни породи

Японски бобтейл - живият първообраз на световноизвестния анимационен герой Hello Kitty, ще бъде показан за първи път у нас по време на Четвъртата международна фелиноложка изложба, която ще се проведе на 1 и 2 февруари в известен столичен хотел, съобщиха организаторите. 

Представителят на древната и рядка порода е сред над 100-те елитни котки от 42 породи, които ще вземат участие във форума.

За първи път българската публика ще може да види и “вечното бебе-котка” Бамбино, както и изключителни оригинални сиамки.

Изложбата има състезателен характер и се провежда по системата на най-автортетната фелиноложка огранизация в света – CFA.

По традиция организаторите от Българска Асоциация Елитни Котки ще застанат и зад благотворителна кауза.

Средствата, събрани от различни дейности в програмата, ще бъдат дарени за нуждите на деца със сърдечно-съдови заболявания от детското отделение в Национална кардиологична болница.

През последните години японският бобтейл бе превърнат в любимец на децата по света черз Hello Kitty. Макар и древна, породата е сравнително рядка и се отглежда в ограничен брой развъдници по света.

Още елитни котки ще пристигнат специално за събитието от Русия, Украйна, Франция, Италия, Германия, Испания, Швейцария, Финландия, Швеция, както и от цяла България.

Расовите екземпляри ще дефилират пред компетентното жури от 8 международни съдии с над 20-годишен стаж.

Деца до 7 години ще могат да посетят изложбата безплатно, за деца до 14 години и пенсионери входът ще бъде 3 лв., а за възрастни - 5 лв.

Билетите се предоставят на място.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА