Last news in Fakti

20 Март, 2024 14:58 2 850 4

Лили Иванова сподели сантиментална СНИМКА отпреди близо 40 г.

  • лили иванова-
  • певица-
  • тодор филков-
  • спомен-
  • композитор

На кадъра тя е с Тодор Филков, когото мнозина наричат "астролога на Лили"

Лили Иванова сподели сантиментална СНИМКА отпреди близо 40 г. - 1
Снимка: БГНЕС

Лили Иванова публикува стар спомен с композитора Тодор Филков отпреди 38 години как за пръв път той ѝ свири песента си „Невероятно“.

Тодор Филков, освен автор на едни от най-обичаните песни на примата, както и на редица други естрадни звезди, понякога прави и хороскопите на звездата, затова някои го наричат астролога на Лили, макар да не е единствен в тази област и далеч това да не е основното му занимание, а просто го практикува като хоби за приятели.

Певицата обаче съобразява голяма част от изявите си с неговите прогнози, твърдят запознати.

„Скъпи приятелю, Тодор Филков! От цялото си сърце ти благодаря за уважението, отношението и приятелството през годините и за невероятната музика! Много здраве, много щастие и много, много успехи“, написа Лили Иванова в отговор на сантименталната снимка спомен.

74-годишният Филков е автор на едни от най-значимите песни на Лили, а и в родната естрада въобще, като две се отличават особено - „Искам те“ и „Невероятно“. С тях звездата прави нов етап в кариерата си през 80-те години на миналия век, като приема изключително модерно за времето си звучене. Песните през годините имат и различни варианти, а Лили задължително ги изпълнява и на концерти до ден днешен. „Невероятно“ е по текст на Волен Николаев и публиката я възприема като обобщение за кариерата и значението на примата в нашата култура, пише "Телеграф".

Тодор Филков преди всичко е известен като тонрежисьор в БНР, макар да е отличен композитор. Пише хитове за Йорданка Христова, Васил Найденов, Кристина Димитрова и Орлин Горанов, Камелия Тодорова, Нели Рангелова, Панайот Панайотов, Богдан Томов и др. Спомня си, че песента му „Искам те“ по текст на Маня Иванова в средата на 80-те години е била забранена, въпреки че я пяла Лили Иванова (това е втора забрана на песен на звездата). Социалистическата цензура, колкото и да е странно сега, смята текста за прекалено сексуален заради рефрена: „Болка е, когато ме докосваш, лудост е, когато съм сама, силна съм, когато ме обичаш, търся те във всичко на света“. Но скоро песента е разрешена за излъчване по радиото.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дали

    4 2 Отговор
    Го е опраскала?
  • 2 Винаги

    2 0 Отговор
    е била грозна. Обаче пък развратна.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.