Необходими продукти:
- 2 кг агнешко месо;
- 400 г бекон;
- 2 глави лук;
- 5 скилидки чесън;
- 3 моркова;
- 4 картофа;
- 1/2 ч.ч. брашно;
- 1/2 л бира Guinness;
- 1 ч.ч. вода;
- 3 ч.ч. телешки бульон;
- 1 ч.л. захар;
- 3 дафинови листа;
- 2 ч.л. мащерка;
- сол;
- черен пипер.
Начин на приготвяне:
Беконът (400 г) се нарязва на парчета и се запича на среден огън, докато стане златист на цвят. Изважда се и се оставя настрана.
Агнешкото месо (2 кг) се нарязва и се поръсва с брашно (1/2 ч.ч.), сол и черен пипер. Разбърква се и се запържва в същия тиган. Когато покафенее, се изважда и се оставя настрана.
В същата мазнина се задушават нарязаните лук (2 глави) и чесън (5 скилидки). Налива се малко вода и се добавят беконът и месото. Налива се бульонът (3 ч.ч.) и се подправя със захарта (1 ч.л.). Разбърква се и се готви около 1 час на ниска степен.
Добавят се нарязаните моркови (3 бр) и картофи (4 бр). Ястието се подправя с мащерка (2 ч.л.), дафинов лист (3 бр) и се налива бирата (1/2 л.). Яхнията се оставя да къкри още около 30 минути до готовност на зеленчуците, пише 1001recepti.com.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Кажи честно!
10:11 28.03.2024
2 сега вдигат цените на
10:12 28.03.2024
3 !!!
10:12 28.03.2024
4 Язък
Коментиран от #6
10:40 28.03.2024
5 Механик
Колко са 60 лв. за българския пенсионер? Нищо работа.
11:17 28.03.2024
6 Язък ли?
До коментар #4 от "Язък":
Щом бекона ти "смърди" сложи му лой от пръч, ще се харесате...............10:59 07.04.2024