Last news in Fakti

27 Януари, 2014 12:54 1 130 0

Бум на пневмонии в Бургас

  • пневмонии-
  • бургас-
  • грип

Усложнение от грипа е, категорични са лекарите

Бум на пневмонии в Бургас - 1
Снимка: БТА

Бум на пневмониите като усложнение от грипа, отчитат от бургаската белодробна болница. От началото на месеца до момента са изписани 105 пациенти, а здравното заведение е препълнено с нови заболели, съобщиха от gramofona.com

„Нямаме свободни места. Разкрихме допълнителни 10 легла, но не можем да се справим”, призна управителят на белодробната болница д-р Евелина Трошанова. Само тази сутрин за лечение са приети нови 6 пациенти. Заради липсата на леглова база за лечение се приемат само най-тежките случаи.

През тази година се оказва, че много от пациентите в активна възраст между 35 -40 години получават сериозни усложнения и търсят болнично лечение. От МБАЛ-Бургас проявиха готовност да настанят част от пациентите с пневмонии при тях.

Болницата обаче няма клинична пътека и специалисти пулмолози, съобщи прокуристът д-р Бойко Миразчийски. „Легла, за да настаним хората ще намеря, но не знам как касата ще ни плати след това”, коментира той.

Проблем за белодробната болница е, че много от здравните заведения в региона имат клинична пътека за белодробните заболявания, но въпреки това препращат пациентите към специализираното здравно заведение.

Бургас остава в грипна епидемия, реши днес Регионалният щаб към Областна управа. Нивата на заболяваемост все още са високи и всички мерки, за ограничаване на заразата остават в сила. Случаите на грип и остри респираторни заболявания при децата на възраст от 5 до 14 години е спаднал тройно. За това нова грипна ваканция за учениците на този етап няма да има.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА