Last news in Fakti

8 Април, 2024 10:15 2 504 2

Новолуние и пълно слънчево затъмнение - време за дълбока трансформация и ново начало

  • новолуние-
  • слънчево затъмнение-
  • астрология-
  • трансформация-
  • промени-
  • ново начало

Те са в знака на Овен

Новолуние и пълно слънчево затъмнение - време за дълбока трансформация и ново начало - 1
Снимка: Shutterstock

В понеделник, 8 април, имаме новолуние (21:20ч – часът на Меркурий) и пълно слънчево затъмнение в 19° 24′ градуса на знака Овен. Слънчевите затъмнения са видими само в определени части на света, което означава, че тези места се превръщат във важна фокусна точка през следващите месеци. Това слънчево затъмнение ще е видно от Мексико, САЩ и Канада. Няма да е видно от нашата страна.

Луната покрива Слънцето и причинява временно слънчево затъмнение на земната повърхност. Слънчево затъмнение се случва при новолуние и тогава Луната се намира точно между Земята и Слънцето, което не позволява на слънчевата светлина да достигне повърхността на Земята в определена област. Това явление може да създаде временна тъмнина и промяна в температурата, но зависи от това къде на Земята се случва.

Новолунието обединява енергиите на Луната и Слънцето, които могат да засилят астрологическите влияния от този период. Тъй като новолунието е свързано с ново начало и енергийно обновяване, слънчевото затъмнение по това време може да повиши тази енергия, като ви даде възможност да започнете на чисто или да се съсредоточите върху нови посоки и цели. Влиянието от слънчевото затъмнение ще продължи 18 месеца - време за дълбока трансформация и ново начало.

Слънчевите затъмнения са небесни явления, когато старите врати се затварят, за да позволят отварянето на нови. Овенът е известен като знак за пионерство, лидерство и ново начало и това затъмнение обещава мощна енергийна промяна. Бъдете готови за изненадващи възможности. Освен Слънцето и Луната, Венера, Хирон, Ерида и ретроградният Меркурий също се намират в знак Овен по време на затъмнението, създавайки мощно енергийно поле, което ще насърчи движението напред.

Енергията на Хирон, близо до Луната по това време, ни учи, че можем да черпим сила и мъдрост от най-дълбоките си рани. Каквато и промяна да забележите в живота си, дори и да изглежда негативна, тя ще носи голям лечебен потенциал. Този път, повече от всякога, ще бъде вярно твърдението, че всяко лошо нещо е за добро.

Пълното слънчево затъмнение ще окаже най-силно влияние особено върху кардиналните знаци, тоест Овен, Везни, Рак и Козирог. За тези знаци затъмнението ще отбележи време на силни енергийни и трансформиращи промени и потенциал за значителни промени в живота.

Също така е важно да се отбележи, че слънчевото затъмнение може да има индивидуален ефект върху всеки от вас, в зависимост от вашия астрологичен знак, личен хороскоп и чувствителност към астрологичните енергии, пише novini.bg. Някои хора могат да почувстват по-силни емоционални или енергийни промени по време на периода на затъмнение, докато други могат да изпитат по-фини влияния.

Тъй като всеки човек си има различен хороскоп, при всеки ще бъде засегната различна област. При един работата или здравето, при други партньорските отношения и т.н. Поради засягането на оста Овен/Везни, много връзки могат да приключат рязко след дълъг период на недоволство поради разногласия или дисбаланси. Възможно е да има ситуации, в които някой от партньорите осъзнава, че е притиснат в ъгъла във връзката и решава да промени ситуацията си, без значение каква е цената.

Новолунието, особено в Овен, може да засегне няколко органа и части на тялото.
Овенът е свързан с главата и мозъка, така че може да бъдат засегнати тези части. Влиянието може да се прояви като повишено енергийно ниво, което да доведе до по-интензивни мисли, импулсивност в действията или дори главоболие, безсъние.

Овенът също се свързва с очите и зрението, така че може да има ефект върху зрителната острота или чувствителността на очите. Важно е да бъдете внимателни през този период, ако сте склонни да имате проблеми със зрението. Новолунието може да увеличи риска от развитие на кожни проблеми като акне, обриви или алергични реакции.

Засилва се чувствителността на кожата. Някои хора могат да получат промени в кръвното си налягане през този период, особено ако са по-чувствителни към енергийни влияния. Овенът е свързан с хормоналната активност, така че новолунието в този знак може да повлияе на хормоналния баланс в организма. Това може да окаже влияние върху настроението, енергията и цялостното благосъстояние.

През този период може да си поставите ясни цели и задачи, които искате да постигнете в следващия лунен цикъл. Чрез медитация и визуализация можете да визуализирате тези цели с максимална яснота и емоционално участие, което ще засили способността ви да привличате положителна енергия в живота си.

Енергиите ще бъдат толкова силни, че могат да променят посоката на живота ни, могат да отворят врати, които ще ни отведат до съвсем различен път, за който никога не сме мечтали.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Георги Илиев Митев

    0 0 Отговор
    Невероятно , но е факт , че на 08 Април 1939 година е роден съставителят на съвременните текстове за тълкуване на лунния календар в по-голямата им част от , които са използвани още от хилядолетия от хората .
  • 2 Георги Илиев Митев

    0 0 Отговор
    На този ден е роден геофизикът д-р Илия Митев . Автор на съвременните текстове за тълкуване на лунния календар . Днес трябваше да навърши 85 години от рождението си .