Last news in Fakti

30 Януари, 2014 07:00 22 513 3

Пазете кожата на лицето си - 6 неща, които да не правите

  • лице-
  • миене на лице-
  • хубава кожа-
  • съвети

Ако следвате съветите, ще имате по-хубава кожа

Как да имаме по-хубава кожа? А как да мием лицето си правилно? Почистването на лицето винаги ли е най-доброто решение? На тези въпроси ще ви отговорим по-долу.

1. Престараване

Ако твърде честото миете лицето си, това може да накара кожата ви да изглежда по-стара. Мийте лицето си не повече от два пъти дневно, въпреки че допълнително измиване преди или след тренировка е добре.

2. Грубо почистване

Помислете да смените сапуна, ако използвате такъв, който премахва естествената мазнина на кожата ви и предизвика дразнене. Използвайте почистващи средства с успокояващи съставки, като зелен чай, който ще успокои чувствителната ви кожа. И ако имате мазна, склонна към акне кожа, използвайте измиване на лицето със салицилова киселина.

3. Използвате силни ексфолианти или не използвате ексфолианти изобщо

Използването на ексфолиант може да подобри текстурата и тонуса на кожата ви. С напредване на възрастта, нашите собствени ензими, които обикновено ексфолират кожата вече не са толкова ефективни ето защо кожата ни може да загуби цвят и да изглежда груба. Хубаво е да ексфолирате кожата си преди лягане, тъй като това е времето когато кожата е в "режим на обновяване" и генерира нови кожни клетки. Но имайте предвид, че ако използвате ексфолианти повече от 2 пъти на седмица може да раздразните кожата си.

4. Не отмивате грима си преди лягане

Да, съблазнително звучи да заспите с грим по лицето, който не го е правил? Но това може да съсипе вашата кожа за седмици, тъй като гримът запушва порите и спира себум-а, смазката в нашата кожа, която я овлажнява и премахва мъртвите кожни клетки. Не забравяйте да си сваляте грима, защото това може да доведе до инфекция или възпаление.

5. Изплаквате лицето си с твърде гореща вода

Това е особено важно през зимата, когато кожата ни е по-суха. С прекалено топлата вода можем да изсушим кожата си, вместо да я хидратираме. По добре е да използвате хладка вода.

6. Прекалено често използвате мокри кърпички за лице

Мокрите кърпички за лице са удобни за премахване на грим или за бързо почистване, когато бързаме или си тръгваме от фитнеса. Не трябва обаче да ги използвате вместо редовното измиване на лицето. За да почистите старателно порите си, винаги мийте лицето си с измиващ гел или скраб, когато се приберете у дома.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Симеон Тасев

    2 6 Отговор
  • 2 Кеворк Гарабедян

    11 2 Отговор
    хора мажете се със сменна те4ност и няма да имате грижи с кожата на лицето

    Коментиран от #3

  • 3 PROFESIONALISTA

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Кеворк Гарабедян":

    Ако беше така, кожата на к..а ти нямаше да е толкова набръчкана:))))))))))))))