Last news in Fakti

9 Май, 2024 08:17 1 011 5

Срещу над 17 млн. евро Шакира вече е на чисто с испанското правосъдие

  • шакира-
  • глоба-
  • правосъдие-
  • данъчни измами

Прокуратурата смята, че няма достатъчно улики за наказателно преследване срещу колумбийската изпълнителка за данъчни измами

Срещу над 17 млн. евро Шакира вече е на чисто с испанското правосъдие - 1
Снимка: БГНЕС
Испанската прокуратура е поискала прекратяване на производството за данъчни измами срещу певицата Шакира, съобщи АФП, цитирана от dariknews.bg.

Световноизвестната изпълнителка успя срещу голяма глоба да избегне съдебен процес в отделна процедура в края на миналата година.

„Прокуратурата смята, че няма достатъчно улики за наказателно преследване срещу колумбийската изпълнителка за данъчни измами от 2018 г.," се посочва в прессъобщението на обвинението.

Съд в Барселона обяви през юли началото на тази процедура срещу Шакира, заподозряна, че е използвала офшорни компании, за да избегне плащането на пълния си данък върху доходите и богатството през споменатата година.

През следващия месец певицата плати 6,6 милиона евро в съда, за да покаже желанието си да уреди спорните въпроси с данъчните власти на Испания. Тази сума включваше, освен дължимото към данъчните, и лихва за забавяне и такси за узаконяване.

В друг случай на данъчна измама за годините 2012, 2013 и 2014 г. Шакира беше призована в съда през ноември, но сключи споразумение в последния момент с прокуратурата, като по този начин избегна съдебен процес. Изпълнителката на Hips Don’t Lie беше осъдена според това споразумение да плати глоба от повече от 7,3 милиона евро, съответстващи на 50% от сумата на измамата.

Като цяло Шакира е платила до този момент 17,45 милиона евро на испанските власти, за да уреди данъчните си проблеми.

Певицата, която се премести с децата си в Маями след раздялата си миналата година с бившия испански футболист Жерар Пике, също е в полезрението на испанските данъчни власти за други измами, датиращи от 2011 г.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ели Енчева

    0 0 Отговор
    Е,имала-дала.
  • 2 Рено Туинго

    3 0 Отговор
    А колко невидими е платила за да се сключи изобщо това споразумение е отделен въпрос. А за адокати и пр.? Като цяло наиграла се е единственото, което печели понеже е богата, че няма да я вкарат в затвора😉

    Коментиран от #4, #5

  • 3 Пишо

    3 0 Отговор
    Тази пък грозница 30 г. една песен грачи. От къде такива пари? Голяма неприятница, като нашите прости чалгарки.
  • 4 А.Д.Ч

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Рено Туинго":

    Като че ли, в РБ не е същото.Да чука на дърво всеки обикновен гражданин да не настъпи някой мафиот, защото те са навсякъде, вкл.и в ДИ, а и да не настъпва да не го наричат, че такива щуротии ще му спретнат и като няма пари да се брани л, може невинен и да бъде осъден и вкаран в затвора-
    а там да бъде тормозен и същевременно ако има имущество, докато е там, да бъде ограбено.
    Пазете се, да не ви нарочи престъпник особено с бяла якичка. Правосъдие за нямащ нищо
  • 5 Идън

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Рено Туинго":

    И понеже е богата- рекламира джапанки и гумени сандали.