Last news in Fakti

27 Май, 2024 10:45 3 084 15

Знаково лице напусна bTV

  • васил христов-
  • btv-
  • кореспондент-
  • напуска

 Васил Христов обяви, че се разделя с медията с публикация във Facebook

Знаково лице напусна bTV - 1
Снимка: bTV

Знаковото лице на bTV Васил Христов, дългогодишен кореспондент на медията в Лондон, напусна телевизията.

Ето какво написа журналистът:

"Още помня първия ден, в който се срещнах с телевизията. Беше през 1999 година. И до днес това е моята любов от пръв поглед. През всички тези години съм я споделял в различни роли и с различни екипи. Бил съм репортер, бил съм водещ, бил съм продуцент.

Последните близо 5 години споделях тази любов като журналист на свободна практика, който предава за случващото се в Обединеното Кралство, като кореспондент на bTV.

Днес искам да споделя с вас, че взех решение да бъда само свободен журналист. Ще продължа да следвам убедеността си, че човек не трябва да прави компромиси с принципите, ценностите и разбиранията си.

Като кореспондент на bTV имах възможност да отразя за българската аудитория епохални събития, като погребението на най-дълго управлявалия монарх в британската история - кралица Елизабет II, както и възкачването на трона на крал Чарлз III.

Да направя интервюта и да общувам с хора, като Хенри Кисинджър, Борис Акунин, британски политически и обществени фигури, сред които и първия министър на Северна Ирландия Мишел О'нийл, с Кен Фолет, с кралския биограф Андрю Мортън, рок легендите Роджър Уотърс от "Пинк Флойд“ и Джон Айсли от "Дайър Стрейтс“, Ингрид Нюкърк, създателката на природозащитната организация PETA, един от най-влиятелните британски спортни промоутъри Еди Хърн, внучките на Чарли Чаплин и много, много други.

Нeзабравими ще останат и моментите ми със стотици наши сънародници, с техните радостни и тъжни истории.

Иска ми се да смятам, че с всички тези реализирани мои идеи за срещи и теми от Острова, съм помогнал поне малко Великобритания да стане още по-позната и близка за българите.

Всичко това не би било възможно без усилията на онези колеги от екипа на bTV, с които споделям разбиранията си за професионализъм и ги приемаха. Както и на тези, които не ме разбираха и направиха всичко възможно да стигна до решението, което споделям днес. Благодаря им!

И, както се казваше в златните години на телевизията преди финалните надписи: "Благодаря ви, че бяхме заедно, и до следващата ни среща!“.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    10 26 Отговор
    Ромчето си е намерил по-платена работа. Ще кара рейс.
  • 2 Човек на Задвратника

    19 1 Отговор
    всичко се съсипва в тая държава, само една далавера остана и тя е да се краде в политиката
  • 3 У нас

    13 1 Отговор
    ХУБАВИТЕ ЯБЪЛКИ СВИНЕТЕ ГИ ЯДАТ!
  • 4 Мнение

    22 4 Отговор
    "Знаково", за което никой нормален не е чувал???

    Някой гледа ли я още тая овладяна мисирска телевизия?!
    Между другото как ще коментирате смяната на жокер "помощ от публиката" на "помощ от приятел", в предаването "Стани за смях"?!

    Моментално тия овладени антибългарски телевизии да бъдат закрити!!!
  • 5 един

    20 1 Отговор
    Ясен Гуев спомена,че в БТВ ще има рязане на пари и евентуални съкращения/телевизията ще се продава/,може би това напускане е свързано с това!
  • 6 Босфор ТВ

    35 2 Отговор
    "Ще продължа да следвам убедеността си, че човек не трябва да прави компромиси с принципите, ценностите и разбиранията си."
    Тук е заровено кyчето, останалото е бля, бля! Явно от Босфор ТВ са го карали да говори и върши неща, които меко казано не са ОК, а това говори пък много за въпросната "медия"!
    Както се казва" Не гледам бТВ, защото мога да мисля"!

    Коментиран от #8

  • 7 Карибски пират

    25 2 Отговор
    Трудно е да изтърпиш платената фръцла Цънци повече от 5 минути, камо ли пък да пребиваваш в една сграда с това нищо. Отделно от това, че не се къпе, каквито слухове се въртят в пространството. Разбирам го човека и му се възхищавам на това, че е издържал толкова време.

    Коментиран от #12

  • 8 Раша тв

    9 18 Отговор

    До коментар #6 от "Босфор ТВ":

    Мдаа, вие гледате само Маскве.
    Там само истината се говори

    Коментиран от #10

  • 9 Шаро

    25 4 Отговор
    Браво на човека!!!
    Един рядко ерудиран и интелигентен журналист!
    Много са малко такива като него в днешно време...
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Нашийник

    20 0 Отговор
    Във всички телевизии (които независимо, че се именуват "национални", са частни) е като гнездо на змии. Пълно е с интриги и подливане на вода. Още от социализма е така, но преди поне имаше някой и друг кадърен в групичките (екипите), сега е предимно на шуробаджанашка или семейна основа.
  • 12 Дядко

    7 0 Отговор

    До коментар #7 от "Карибски пират":

    Васил Христов живее и предава от Лондон, каква Цънци те гони.
  • 13 ПРОСТАТА ИСТИНА

    5 0 Отговор
    Човека вече е взел английски паспорт и казва сбогом на "родината"
  • 14 Да бъдем реалисти

    1 1 Отговор
    Някой се гласи за мястото му. Недкова или Дикова? Залагам на Недкова.
  • 15 Пенчо

    2 0 Отговор
    Браво! Отърва се най сетне от тези .....близци!