Last news in Fakti

30 Май, 2024 12:19 2 903 21

Иван и Андрей се възмутиха от цените на имотите в София

  • иван и андрей-
  • имоти-
  • софия-
  • високи цени

"Как може двустаен апартамент в "Лозенец" да струва 600 хил. лева", питат се водещите

Дуетът водещи Иван и Андрей се подиграха с цените на имотите в София. В новия епизод на предаването си в YouTube "Неофишъл" двамата отделиха голяма част от времето си, за да коментират тази тема, като посочиха няколко наистина фрапантни обяви. 120 000 лева се искат за жилище от 30 кв.м в "Горубляне", а подобно в "Лозенец" е 150 000 лева. Апартамент от 44 кв.м в "Красна поляна 2" се предлага за 165 000 лева, а двустаен в "Лозенец" е с цена близо 600 000 лева, пише "България Днес".

За последната оферта Иван коментира, че за толкова пари можеш да си купиш същото жилище в Барселона и не е ясно как някой ще избере българската столица пред каталунската. "Каним човекът, направил тази оферта на работа при нас като сценарист, защото явно има страхотна фантазия", каза от своя страна Андрей.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Софийски

    4 27 Отговор
    Да строят жмуди те, да купят парцел и да го завършат, пък да продават на 1к квадрата

    Коментиран от #6

  • 2 Има

    49 5 Отговор
    400 000 непродадени жилища в София , но няма откъде да се намерят 400 000 богати селяндури , за да ги купят ! И така , балона ще гръмне !
  • 3 Механик

    15 24 Отговор
    Двата бездарни, но за това пък много пияни скункса се възмутили, моля ви се.
  • 4 Отец НАФАРФОРИЙ

    29 4 Отговор
    Цените в кръчмите са същата работа, нооооо пазара е свободен.На който нему харесва, да не купува, и да не плаща.
  • 5 Това ,

    20 3 Отговор
    че някой търси балъци да клъвнат на тези цени , изобщо не значи , че и за такива пари се купуват , бе Чехльо !
  • 6 ФАКТИ

    22 6 Отговор

    До коментар #1 от "Софийски":

    Шшшш софийски, как ще оправдаеш мухлясалата панелка 42 квадрата в Левски г за 300 000 лева м? Да не говорим на циганската панелка общите части и асансьора за какво става въпрос. Да ти пратя ли линк на обявата? За новото строителство е разбираемо, парцел, строителни материали, проектиране, заплати то на чисто излиза на 1300 евра и е нормално да му се иска по висока цена. Айде, давай оправдание за цените на панелките, чакам, целия съм в слух...
  • 7 Може може да струва

    25 0 Отговор
    до като се позволява на не малко хора да перат пари през ново строителство и недвижими имоти....контрол няма, понеже партиите и финансовите кръгове около тях крадат и перат финансови средства
  • 8 Цъцъ

    5 12 Отговор
    Даже е ниско, като дойде еврото глей ко става панелка 500 хил 😉... ойро😂
  • 9 13675

    15 1 Отговор
    Не, луд този който яде баницата. Щом, има хора да дават луди пари, има хора който ще ги земат
  • 10 аритметика, 3 клас

    4 23 Отговор
    Българите имат 90 млрд евро в банките. Пари с доказан произход на дребни спестители. Защото предприемачите не държат големи суми в банки. Та тия 90 млрд се инвестират в имоти, защото доходността е гарантирана, а имота си е имот и няма просто да изчезне като парите в КТБ. И ако спестяванията се инвестират в имоти, като се има предвид сегашното предлагане на жилища, цената на обиновен апартамент в София, не на централно и хубаво място и без лукс спокойно надхвърля 1 млн евро. Това че на някой не му харесва, си е негов проблем. Има много хора с готови пари и те инвестират в печеливши инвестиции! И който сега не си купи за 500 хил. евро, до година ще плаща двойно!
  • 11 Пазара на

    5 7 Отговор
    Клоуни в страната е силно ограничен защото освен тези двамата и чалгаря други няма и се чудя кой гледа бозите им.
  • 12 на село

    10 5 Отговор
    Трябвало е да се възмутят от цените на хранителните стоки по магазините и от ниските доходи в България. Ама тях това не ги интересува.
  • 13 Петър Симеонов

    18 3 Отговор
    Съвсем ясно е, че българските брокери са супер из..ди! Много напомпани цени без всякакво покритие за състояние, локация, инфраструктура, чистота на въздуха и т.н. Един фактор е българската алчност, но друг е българския манталитет и чувство за неудобство, че като кажеш, че нещо е скъпо ще те обвинят за бедняк, загубеняк, неуспешен, не може да печели и други подобни нелепости.
    Всъщност цените на българските имоти са сред най-високите в света относително на жизнения сатндарт и нивата на заплащане.

    Коментиран от #16

  • 14 Тошко укр@йнски

    14 1 Отговор
    Идеята е стадото да живее под наем. Да работи и мисли само за наема, режийните и лизинга на й-фоня. За малкото му оставащо свободно време да гледа фейстъп, инста, тик-ток, капки, кичъни. За да затъпее още повече. Първото, което съсипаха беше образованието. Защо ли...
    За да не му остава време да забележи какви ги върши правителството което му мисли ,,доброто,, а всъщност му точи секирата.
    А че балон има пролича с новите указания от БНБ към банките, да се затегне кредитирането.
    Това, дето ви разправат че имотите само ще се вдигат е за да се измъкнат парите на дребните вложители в банките за да се надуе още малко балона.
    А имотите са цикличен пазар - на всеки 12-15 години балона се пука, 5 години държи цена 500 евро и пак се надува до 1500.
  • 15 Благой от СОФстрой

    7 1 Отговор
    Всеки има право да продава или купува за колкото си иска, на това се базира печалба или загуба!
  • 16 Като ти е скъпо

    2 1 Отговор

    До коментар #13 от "Петър Симеонов":

    живей под наем. Или беж в Барселона -- щом там е по-евтино :)

    Коментиран от #19

  • 17 дон

    6 0 Отговор
    Да кажат колко пари изкараха последните години под егидата на домуса и другите от шайката и тогава да реват. Наркоман и алкохолик.
  • 18 Иван и Андрей?? На кой са Протежета тея

    4 1 Отговор
    двамата?? ГОВОРЯТ, ЧЕ НА Топареви??? Никой не казва дали е така!
  • 19 дедо

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Като ти е скъпо":

    Може и в ЖК Свобода. Там е евтино.
  • 20 ТИЯ ДВАМЦАТА ДЕТ СЯКА ЗИМА СА НА

    0 0 Отговор
    ТОПЛО ПО ТРОПУЦИТЕ ЯВНО ПАК НЕ ЗНАЯТ ЗАЩО Е ЕФТИНО В БАРЦЕЛОНА.....КАТАЛУНЯ Е ТОТАЛ ЗАКЪСАЛА ЗА ПИТЕЙНА ВОДА .ВКАРВАТ СЕ С КОРАБИ ОТ ТАЯ ЖИЗНЕНА ТЕЧНОСТ. ХИЧ НЯМА ДА ИМ ХАРЕСА НЕРЕДОВНОТО ПОДМИВАНЕ ИЛИ ПОД РЕЖИМ.А АКО ПАРТАМЕНТА СИ ТЕЯА ДА ГО ОСТАВИШ В НАСЛЕДСТВО НА НЯКОЙ ДАНЪКА Е 85 ПРОЦЕНТА ОТ СТОЙНОСТТА МУ.......ЦАРЯ ИМ ТРЯА ДА ПАПКА НАЛИ....
  • 21 Иван изкукалия

    1 0 Отговор
    Епа, кво се чудите - господарите не искат да имате имоти и ке ви ги вземат, бавно и полека.. Водичката в тенжерката се затопля, а жабчетата си кротуват..