Last news in Fakti

5 Юни, 2024 05:33 761 2

80-годишният Мик Джагър готви нов албум и концерти

  • мик джагър-
  • ролинг стоунс-
  • албум-
  • концерти

Звездата все още се забавлява и няма намерение скоро да спре

Мик Джагър, който е на 80 години, подготвя нов албум и турнета, предаде „Ройтерс”, цитирана от NOVA.

Как се чувства фронтменът на "Ролинг стоунс", завръщайки се на концертните сцени по стадионите на тази възраст? "Като да си на сцената на 78 години", казва в интервю Джагър ден, след като изнесе концерт в Бостън. "Няколко изяви ми трябваха, за да вляза в ритъм, но сега вече сме в него", допълни той. "Чувствам се добре".

Изпълнителят, който на 26 юли навършва 81 години, все още се забавлява и няма намерение скоро да спре, отбелязва „Ройтерс”.

В момента той обикаля САЩ с турнето „Hackney Diamonds”, но групата "Ролинг стоунс" търси възможности да свири и в други страни.

"Ще обмислим предложения... Може в Европа, може в Южна Америка, може навсякъде", казва Джагър. Той също така заяви, че групата вероятно скоро ще издаде и нова музика.

Настоящото турне носи името на високо оценения от критиката албум, който "Ролинг стоунс" издаде през октомври миналата година - първият нов продукт на британските рокаджии от 18 години насам, припомня „Ройтерс”.

Феновете казват, че Джагър все още е доста енергичен на сцената. Той обяснява, че поддържа форма с по две репетиции по танци и няколко тренировки във фитнеса всяка седмица.

Баща му е бил учител по физическо възпитание и Джагър често е приписвал доброто си здраве на генетиката.

По време на турнето "Ролинг стоунс" изпълнява около четири песни от „Hackney Diamonds” между класически рок парчета като „Start Me Up”, „Satisfaction” и „Sympathy for the Devil”. Но сетлистът се променя на всяка спирка от турнето.

Джагър каза, че се надява на сцената да се присъединят някои от музикалните легенди, които гостуваха в новия албум - Пол Маккартни, Лейди Гага, Стиви Уондър и Елтън Джон, но отбеляза, че засега няма яснота по този въпрос.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Град Козлодуй

    7 0 Отговор
    Браво
  • 2 незнайко

    0 2 Отговор
    Ето доказателство, че ако не употребява забранени субстанти може и мъж като Миг Джагър да поживее повече години !