15 Февруари, 2014 18:46 1 602 0

Издъхна 5-месечно бебе от Симитли

  • издъхна-
  • 5-месечно-
  • бебе-
  • симитли

Грипът взе втора жертва в региона

Петмесечно бебе от Симитли издъхна вчера в реанимация на многопрофилна болница за активно лечение в Благоевград, съобщи Struma.com.

Детето постъпило в много тежко състояние и въпреки спешните мерки издъхнало. Според лекарите, причина за смъртта му са усложнения, възникнали след грип. Детето се родило със слабо сърце и малформации и грипът всъщност отключил техните прояви. "Бебето беше силно увредено и никой не можеше да помогне в тази ситуация", коментират за Struma.com лекари.

Това е втората жертва на грипа в Благоевград, преди дни от усложнения издъхна и 73-годишен мъж. В момента, както съобщихме има активизиране на грипния вирус, отделенията в МБАЛ Благоевград са препълнени. В детско завчера болните бяха 40, във вътрешно 32, и 16 пациенти бяха настанени само за ден в инфекциозно отделение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА