Last news in Fakti

9 Юни, 2024 04:11 5 886 17

Шейла Зонич триумфира на Zvezde Granda

  • сърбия-
  • конкурс-
  • песни

27-годишният перничанин Янко Янков направи фурор, стигайки до последния 14-и кръг в най-голямото балканско шоу

Шейла Зонич триумфира на Zvezde Granda - 1
Снимка: YouTube

С грандиозен финал приключи най-голямото музикално шоу на Балканите - Zvezde Granda, предаде NOVA. В тройката на финала на 17 сезон на балканския конкурс останаха Андрияна Петрушовска от Северна Македония, Мики Секуловски също от Северна Македония и Шейла Зонич.

На първо място зрителите поставиха Шейла Зонич, която получава голямата награда - продуциране на песен и маркетингово промотиране, музикални участия и чисто нова кола. Шейла Зонич е родена в Германия, където родителите ѝ бягат по време на войната, а след четири години се завръща в Босна със семейството си в село Каменград близо до Сански мост, където е израснала. Талантливата певица и победителка в Zvezde Granda твърди, че започнала да пее, когато се научила да говори. Едва шестгодишна е имала първия си контакт с пианото, на което изсвирила мелодия от сериал. Нейн ментор е Цеца Ражнатович.

След деветмесечна битка, усилена работата и усилия от страна на менторите да осигурят на кандидатите най-доброто за тях, най-накрая триумфира най-добрата, а това според публиката беше Шейла Зонич. Изпълнителката спечели 132 014 гласа от публиката, докато Мики Секуловски завоюва второ място с 102 103 гласа, а Андрияна Петришовска зае третото с 71 187 гласували за нея. 17 сезон на балканското музикално шоу събра забележителните 529 000 гласа от публиката, което го превърна в най-добрия сезон на музикалния конкурс до момента.

27-годишният перничанин Янко Янков надви жестока конкуренция, за да си осигури участие в последния, 14-и кръг от състезанието. Той е първият българин, достигнал до финала. Яни направи фурор сред феновете не само у нас, но и в съседна Сърбия.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    14 15 Отговор
    За пръв път чувам за това шоу . Като гледам е за чалгия . Или подобна музика . Значи не става за нищо.

    Коментиран от #2, #14

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Гост

    8 1 Отговор

    До коментар #2 от "АЛОО 00":

    За Ман за това шоу и участието на нашия . Но явно не разбираш от сарказъм и майтапи . И за мен това не е най голямата шоу на балканите . Нещо което ми рекламират и ми пишат за него но не съм го гледал , и няма и да го гледам не може да казваш ,че е най голямото шоу. Но щом ти харесва си го гледай. И муу се радвай и без да обиждаш. С пожелания твойте деца да са на другия бряг . Каквото и да значи това .
  • 6 ☢️☢️☢️☢️

    11 1 Отговор
    Е най после ще се пре да се пише , явно нашия участник е отпаднал. Така и не разбрах в какъв стил е музика в това шоу . Ако е за фолк турбо чалгия и поп явно не е за мен.
  • 7 Село Казанлък

    6 12 Отговор
    Това да не е сръбски варианта капките но за чалгия и турбо фолк. По точно пародия на музика за любителите на балкански ритми .
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Масон

    9 1 Отговор

    До коментар #2 от "АЛОО 00":

    Явно за вас всеки който не знае за това шоу е обратен. И аз чак сега разбрах за него, видях на други места и тука ,че е писано за нашия участник от Перник , и какво сръбски песни е пял. Не всички слушат такава музика и подобните варианти . Все едно да обидя някой който не знае ,че Андреа Бочели ще има концерт в София . Вашия коментар е елементарен гаден и противен. Направих си справка за този конкурс ,шоу за песни кръчмарски стил за любителите на турбо фолка и чалгията . Значи на големия конкурс на балканите според вас е само за любителите на турбо фолка и чалгата . То за това повечето познати и колеги не са чували за него защото не слушаме такава музика . И според вашето изказване те трябва да са на другия бряг. Тоест гейчета . Точно това намеквате .
  • 10 чалгамен

    13 3 Отговор
    Турбо чалга за турбо про$таци.
  • 11 СМЕХОРИИ

    7 2 Отговор
    Язък за пушилката около нашенеца... Кой ви каза, че даже ще е победител, така сърбите ще се оставят
    Но поне имаше еуфория около името му и ...смехории

    Коментиран от #12

  • 12 бай Даньо

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "СМЕХОРИИ":

    Еее, абсолютно си прав. Еуфория, все едно, че е на нашия Златен орфей, но поне ако до сега никой не го знаеше, сега рейтинга му нараства
  • 13 Ко речи?

    10 2 Отговор
    Това събитие за първобитна или модерна музика е?
  • 14 Aлфа Bълкът

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Шоу за дебили.
  • 15 ха, ха

    8 0 Отговор
    КункурсчЕ за сръбска чалга и на бившите и сателити.Естествено е да избере себеподобни чалгари=кръчмарска музика и поведение.Какъв Балкански конкурс какви 5 лева.Пошлотия.
  • 16 драка

    1 5 Отговор
    като гледам колко тесногръди човечета има тук, чак ми става жал... голямата работа сте, като слушате само рок и нищо друго, примерно. И много се радвам, че "Не, аз не мога да съм като вас" (вие много добре знаете от коя песен е това). И много се радвам, че на 13 януари обикновено съм в Сърбия за православната нова година, в ресторант с жива сръбска музика, другата седмица съм на Мегадет, после на Мидалидаре, после на 22-ри юли на Тото в Остуни, Италия, после август на някой голям сръбски изпълнител във Видин, после на Гитариадата в Зайчар и т.н. и т.н. Айде със здраве. И браво на Янко, невероятен глас и техника на пеене.
  • 17 Перник

    1 1 Отговор
    Едно Голямо БРАВО на Яни.....песните които пееш са неразделна част от всяко Българско семейство , слушат се на всяко домашно събитие и не само ...през 1990г. Лепа Брена събра на националния стадион над 100000души , ненадминат рекорд и никога друг път не постиган....Яни , ти си точния човек на точното място ...Успех