Last news in Fakti

12 Юни, 2024 10:28 769 8

Ваня Щерева изплака душата си в новата песен "Благодаря" (ВИДЕО)

  • ваня щерева-
  • песен-
  • изповед-
  • душа

Певицата се обръща към Бог, за да му благодари за всичко научено досега

Новата песен на Ваня Щерева излиза извън характерните за нея теми за комплицирани любовни ситуации. Изненадващо този път изпълнителката се обръща към Бог, за да благодари за всички победи и провали, за всички битки и уроци.

"Благодаря" създават спонтанно заедно с Павел Николов (екс половинката от дуета Pavell и Venci Venc’). Не правят поправки по време на раждането ѝ, оставят я да се излее в най-чистата ѝ първоначална форма.

"Всеки път отивам в студиото подготвена - с готова мелодия и текст. Този път беше различно. С Павката започнахме от нулата, интуитивно следвахме знаците отгоре. Каквото ни се спусна в оня момент, ние го прегърнахме, без да мислим дали е радиофонично, как ще се приеме, ще се запее ли. Бях в неособено добро състояние на духа - някакво отчаяние се беше настанило в мен. Не можех да измисля текст - не исках този път да пея за поредната любовна драма. Тогава Мила ми подаде: "Обясни се в любов на Бог и му благодари за живота." Казах: "Благодаря", затворих телефона, и текстът се изля за 10 минути. Да, плаках и като я писах, и като я записвах в студиото - във втория куплет си личи. Павел се направи, че не забелязва, после призна, че е усетил, и е трябвало да го прикрие, за да хване момента.", разказва Ваня Щерева.

За визуализацията на "Благодаря" Ваня избира Залцбург, Австрия, родния град на Моцарт. Две нейни близки приятелки ѝ помагат в снимачния процес - режисьорката Диана Добрева снима, а Людмила Сланева осигурява локациите. Успяват да направят кадри в красивата зала на замъка Мирабел, където са снимани фотосесии за световни дизайнери, както и на инсталацията, създадена от Марина Абрамович "Духът на Моцарт".

Любопитното е, че по същото време в Залцбург е актрисата Никол Кидман, за да снима филм.

"Все едно се гонехме. Ние снимаме на дадено място, същата вечер Никол Кидман пуска стори от същата локация. На другия ден това се повтаря. Не се засякохме, но със сигурност в нейния филм и моя видеоклип ще има еднакви места. Залбург е магично място, накъдето и да се обърнеш, имаш хубав кадър.", си припомня певицата.

Видеоклипът Ваня Щерева довършва в София, с друга нейна близка приятелка. Александра Богданска снима кадрите в изключително фотогенична фитнес зала. Монтажът на видеото е на Митко Балабанов, а колорист е Любомир Балабанов.

"След като написах "Благодаря", се почувствах омиротворена, отчаянието рязко ме напусна и отстъпи място на радостта. Неслучайно в текста цитирам думи от песента на Мила Роберт - "Всичко рязко светва". Точно така ми подейства тази песен - като лекарство." .

"Благодаря" е песен-послание - за битките в живота ни, за благодарността, казва ни, че омразата е ненужна, защото "Всичко е любов". "Благодаря" е песен, излязла от душата на един артист, но всеки ще се припознае в нея.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сила

    5 0 Отговор
    И аз плакаха навремето след един запой със нея ..... Течаха ми сълзи докато пикаех, после пих ДОКСИЦИКЛИН и ми мина...... Никога вече.!!!
  • 2 Хахаха

    8 0 Отговор
    Да спиш с кака Ванче е като работата на Тошко африкански - да наливаш каца без дъно !
  • 3 ретро

    4 0 Отговор
    Тоя токсичен стил беше на мода през 90-те.
    Сега е модерно нещо в стил ... "брала съм ви лайките".
  • 4 Лорд Минчу

    8 0 Отговор
    На баба Ванчи в главата са и мисли само за млади ергени😂

    Коментиран от #5

  • 5 Не е

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "Лорд Минчу":

    Верно ! Кака Ванче е заклет веган, и в главата и са мисли само за краставици! Да ги бели, или небелени да ги хапва.

    Коментиран от #7

  • 6 дддд

    6 0 Отговор
    А ще цвили ли на гай парада?
  • 7 Лорд Минчу

    9 0 Отговор

    До коментар #5 от "Не е":

    Aaa пости на краставици, щото не може да се докопа до салами, я да намери пресни салами по два, ще ги хапва😂 Веганка е само по принуда 😅
  • 8 ......па

    6 1 Отговор
    Пуснах една сълза за речитатива на кака Ванче.В клипа все едно татковата принцеска Маги от /Ергенът/.Думи, жестове и държание клише на отхвърлени застаряващи жени.