Last news in Fakti

17 Юни, 2024 14:47 3 032 8

Известна марка вода за уста може да причини рак

  • вода за уста-
  • опасно за здравето-
  • рак-
  • бактерии

Учените съветват да не я използваме

Известна марка вода за уста може да причини рак - 1
Снимка: Shutterstock

Ежедневната употреба на популярна марка вода за уста "може да увеличи риска от рак“, твърди учен, който сега предупреждава, че "хората не трябва да я използват“.

Експерт от Института по тропическа медицина в Антверпен, Белгия, установи, че два вида бактерии са по-разпространени след три месеца ежедневна употреба на вода за уста. Използването на продукта Listerine Cool Mint всеки ден може да увеличи риска от развитие на рак на хранопровода и колоректален рак, твърди ново научно изследване.

Учените откриха, че два вида бактерии - Fusobacterium nucleatum и Streptococcus anginosus – като и двете са свързани с рак, а броят им се увеличава след ежедневна употреба.

Смята се, че алкохолът във водата за уста може да повиши нивото на бактериите в устата, според академиците. Професор Крис Кениън, учен от университета, който е работил по проучването, каза пред Daily Telegraph, че използването на вода за уста "може да увеличи риска от рак и различни инфекции“, предаде "Фокус"


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 проз-р-яващият се пор

    20 3 Отговор
    Леле, че тя е най-масовата гадост, ползвана от народонаселението по света. И един малък детайл - тази гадост е продукт на Джонсън и джонсън - американска компания за сапуни и шампоани, която беше една от трите фармагиганти, които първи направиха експериментални ваксини за ковид-а. Случайност?? Не, мисла. ;-)
  • 2 да бе

    9 2 Отговор
    бактерии, които причиняват рак??? ми да лекуваме раковоболните с антибиотици, а?

    Коментиран от #7

  • 3 БУРЖОА

    13 0 Отговор
    Толкова ли е трудно да напишете Listerine ???
  • 4 Ко речи?

    5 0 Отговор
    Щом е хранопровода и колоректален, значи го гълтат.
  • 5 Значи имало

    7 1 Отговор
    алкохол в Листерина и причинявал рак? Ами аз като пия всяка вечер по 300г. 40% алкохол значи да съм умрял вече.
  • 6 ганю

    4 0 Отговор
    Пийте ракия за да не хващате глисти
    по 200г мин всяка вечер със мезе както се полага
    и само простаците пият червено вино на гладен стомах
    то е лек срещу холестерола
  • 7 Вода за балончета

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "да бе":

    Повечето видове "рак" се причиняват от микроскопични гъбички, а някои - от бактерии. Обаче "лечението" на диагнози рак и СПИН е доходоносен бизнес за милиарди, така че олъчването и тровенето ще продължи. Затова и при ковида забраниха аутопсиите.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.