Last news in Fakti

18 Юни, 2024 14:29 769 3

Иън Маккелън е в "добро настроение" и ще се възстанови напълно след падане от сцената

  • иън маккелън-
  • падане-
  • гандалф-
  • възстановяване-
  • властелинът на пръстените

Екранният Гандалф падна от театралната сцена по време на представлението "Хенри Четвърти"

Иън Маккелън е в "добро настроение" и ще се възстанови напълно след падане от сцената - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

85-годишният актьор Иън Маккелън се очаква да се възстанови напълно, след като претърпя падане от театрална сцена в Лондон в понеделник вечер и е бил настанен в болница, съобщават Асошиейтед прес и Би Би Си. Инцидентът е станал по време на бойна сцена в пиеса с участието на ветерана от киното и театъра.

Актьорът е в "добро настроение", след като лекарите са казали, че направеният скенер е показал, че се очаква той да се възстанови "бързо и напълно" след падането, съобщи говорител на театър "Ноел Кауърд", цитиран от БТА.

Сър Иън Маккелън, известен с ролята на Гандалф в трилогиите "Властелинът на пръстените" и "Хобит", както и още много сценични превъплъщения през шестдесетгодишната си кариера, е извикал от болка след падането, предава журналист на Би Би Си, който е бил в театъра.

В постановката, адаптирана и режисирана от Робърт Айк по шекспировите "Хенри Четвърти", част първа и втора, Маккелън се превъплъщава в образа на Джон Фалстаф. Пиесата се играе на лондонския Уест Енд от април.

По време на бойната сцена актьорът сякаш се е спънал, загубил е равновесие и е паднал от сцената. Падането му е стреснало публиката в театъра. Инцидентът се е случил толкова бързо, че първоначално всички са помислили, че падането на Маккелън е част от сцената.

Персоналът и двама лекари сред присъстващите са помогнали на пострадалия актьор, който след това е бил откаран в болница, каза още говорителят. Той благодари на всички, които са били "подръка в публиката", и на служителите на театъра за оказаната подкрепа.

Залата е била опразнена, а спектакълът - отменен. Представлението във вторник също е отменено, за да се предостави време на Маккелън да си почине и възстанови. Очаква се той да се върне на сцената в сряда за матине на пиесата.

Кариерата на Иън Маккелън включва и ролята на Магнито във филми от поредица "Х-Мен", както и няколко шекспирови персонажа, включително Ричард Втори, Макбет, Кориолан, Яго, Крал Лир. Актьорът е носител на награда "Тони", няколко театрални отличия "Лорънс Оливие" и е номиниран за два "Оскар"-а и няколко награди БАФТА.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Механик

    1 0 Отговор
    Той и Байдън така падна, па какво? Я гледай в какво добро настроение. От кеф, даже забравя къде се намира.
  • 2 С елфи

    2 0 Отговор
    "Доброто настроение" е от болкоуспокояващите най-вероятно.
  • 3 123456

    0 0 Отговор
    голям дерт ми беше , да фаща Бай дън под ръка и да почват таблата с 1 шише ракия ...