Last news in Fakti

21 Юни, 2024 13:32 1 485 2

Кристина Апългейт говори открито за крехкото си здраве и психичните си проблеми

  • кристина апългейт-
  • актриса-
  • хронични заболявания-
  • множествена склероза-
  • психично здраве-
  • психично заболяване-
  • депресия

"Не се наслаждавам на живота", каза актрисата, която от известно време страда от множествена склероза

Кристина Апългейт говори открито за крехкото си здраве и психичните си проблеми - 1
Снимка: Shutterstock

Актрисата Кристина Апългейт предизвика фурор с ролята си на хубавицата Кели в "Женени с деца", превърна се в секссимвол за няколко поколения, но премина и през редица проблеми. Талантливата красавица се бори с тежко хронично заболяване - множествена склероза, а в последствие започна да говори все по-открито за своето психическо състояние.

Последната изява в нейния личен подкаст - MeSsy, Кристина говори откровено за нейните проблеми и за факта, че е депресирана.

Кристина Апългейт говори открито за крехкото си здраве и психичните си проблеми

"Наистина се притеснявам, защото това усещане е като "краят на". Не казвам това, но в момента се намирам в мрака и не съм се чувствала така от 20 години. Не се наслаждавам на живота. Не ми харесва.", откровена е тя.

"Добре съм. Нека го кажем така - това е момент, това е мисъл, това е чувство. Говорех за някои мрачни моменти, които съм мислила и чувствала.", обяснява тя за състоянието си.

Актрисата прекара много време в социалните мрежи, за да споделя проблемите си и да разказва за всички странни битки, които се е налагало да води. Именно в Туитър стана ясно, че Апългейт е била диагностицирана с множествена склероза през 2021 г.

Причината за споделянето е, че очаква да намери безопасно и спокойно пространство, където да споделя своите проблеми. Най-важното е, че когато човек говори откровено за своите проблеми, той позволява и на много други да разберат, че не са сами.

Кристина Апългейт говори открито за крехкото си здраве и психичните си проблеми

"Вярвам, че няма срам в изразяването на чувствата, през които човек преминава, когато има сериозни психически проблеми.", казва Кристина Апългейт.

След последният си епизод, в който имаше достатъчно откровения, Кристина признава, че е привлякла много сериозно внимание от близки и приятели, които се безпокоят за нея.

"Мисля, че хората трябва да бъдат свободни да говорят за тези проблеми. Предизвиквам всеки с подобна диагноза или психически проблеми, да излезе и да каже дали се чувстват добре. Не се чувства така! Имате моменти, в които се чувствате изморени и не искате да правите нищо такова. Когато имате красиви и добри приятели, можете да кажете всичко, което мислите, да отпуснете налягането в балона.

Фактът, че все повече звезди показват човешката страна и говорят за своите проблеми, автоматично дава малко повече свобода и нормалност на останалите. Депресията и всеки един психически проблем, могат да се проявят във всеки човек. Няма никаква гаранция и застраховка, че човек не може да бъде сполетян от подобна диагноза. Точно това е призивът на Кристина Апългейт, пише dir.bg.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой

    4 2 Отговор
    Пеги изглежда най млада и във форма от всички
  • 2 Лекар

    2 6 Отговор
    Такъв е животът на боцковците