Last news in Fakti

25 Юни, 2024 17:19 1 805 18

5 грешки, които ще съсипят почивката ви

  • почивка-
  • лято-
  • ваканция-
  • грешки

Ето с какво да внимавате

5 грешки, които ще съсипят почивката ви - 1
Снимка: Shutterstock

Ваканцията е времето, в което изключвате от стресиращото си ежедневие и се отдавате на пълен релакс. Вероятно още в края на миналото лято сте започнали да планирате и тазгодишната си лятна почивка и я очаквате с трепет.

И макар вече ентусиазирано да си представяте как ще се опънете на плажа и кои красиви места ще посетите в следващите два месеца, има реален шанс да провалите ваканцията си, ако правите следните грешки:

Не излизате от социалните мрежи

Наслаждавайте се на приятните слънчеви дни, на гледката, на разкошните коктейли и оставете Facebook и Instagram настрана. Разбираемо е, че искате да споделите с приятелите си как си изкарвате ваканцията и вероятно дори искате някои от тях да ви завидят, но ще изпуснете много хубави моменти, ако сте забили поглед в телефона и не спирате да качвате селфита, пише Tialoto.bg. Освен това ако направите електронен дневник на цялата си почивка, после няма да има какво да разкажете на останалите!

Взимате работата със себе си

Малцина са тези, които оставят таблетите и лаптопите у дома по време на ваканцията си. Мобилните телефони също дават лесен достъп до сайтове и имейли и това се оказва голям проблем по време на почивката. Все някой колега или клиент не е разбрал, че сте в отпуск и продължава да ви засипва с работни ангажименти, имейлът ви писука непрестанно, а на всичкото отгоре сте взели и служебния си телефон. Познато ли ви е?!

За да не се окажете в работна ваканция, предупредете по всички канали хората, с които работите, че сте във лятна почивка и се старайте по-рядко да вторачвате поглед в телефона.

Прекалявате с храната и коктейлите

Цяла година се ограничавате, за да изваете тяло за лятото и накрая решавате, че по време на почивката си може да наваксате всички тези липси. Голяма грешка! Тялото ви ще изпадне в шок, ако го натъпчете с всички пици, дюнери, морски деликатеси и сладки изкушения. Да, може да нарушите режима си, но в определени граници. Най-малкото на морето сте лесно уязвими към различни вируси и може не само да страдате от преяждане и да намразите кантара, но и да прекарате ваканцията си в леглото или в тоалетната.

С алкохола положението е сходно – пийнете 2-3 коктейла, но не прекалявайте. Махмурлукът може да съсипе следващите ви дни.

Не пиете достатъчно вода

Ледените фрапета и менти са течност, но тялото ви се нуждае и от много вода, особено в жегите. Ако го дехидратирате, това ще доведе до определени здравословни проблеми.

Липса на достатъчно сън

Алармата е изключена, така че възползвайте се от това! Няма лошо да купонясвате до зори, ала след това осигурете достатъчно сън на организма си, за да може все пак да се възстанови. Разбираме, че не искате да изпуснете плажа, затова си вземете шапка, чадър и удобен дюшек и си поспете на плажа, ако нямате друга опция.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 -4°

    13 2 Отговор
    6. ходите на мутроморието
  • 2 Най

    11 6 Отговор
    Голямата грешка е да тръгнеш без пари , и със жена !

    Коментиран от #3

  • 3 Сила

    6 6 Отговор

    До коментар #2 от "Най":

    Зависи от жената, може да изкара пари......?!?

    Коментиран от #6

  • 4 Ти си

    4 1 Отговор
    За мен най- добрата почивка на море е през Февруари !
    Неможете да згрешите......
  • 5 Милен

    4 8 Отговор
    Най-сигурният начин да провалите почивката си е ако вземете жената и децата с вас.

    Коментиран от #8

  • 6 Давам

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "Сила":

    5 лв за френч от твоята ...

    Коментиран от #7

  • 7 Сила

    2 5 Отговор

    До коментар #6 от "Давам":

    ТВОЙТА много е подбила цените, прИмоция ли прай.....? И се стегайте за ЕВРОзоната, кви 5 лева...?!?
  • 8 Про Стачка

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Милен":

    Това важи ако си тръгнал за Тайланд !
  • 9 Гост

    3 2 Отговор
    Аз си почивам нормално соц мрежи не ползвам , не орекакчлявам с ядене и пия вода достатъчно. И си почиваме къщи от това по голяма почивка няма . Няма нерви с пътуване , спане на друго място и да се чудиш какво да ядеш.
  • 10 независима жена

    2 4 Отговор
    Това, което наистина съсипва всяка почивка е да отидеш заедно със съпруга си .

    Коментиран от #12

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Ти май си

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "независима жена":

    Хероиново зависима , не независима 🤭
  • 13 Владетел

    1 1 Отговор
    Шефката на нова телевизия ме помоли за двудневен подслон , тръгна си на втория ден да не казвам как, дупарката и отзеваше, беле зяпнала , отворена дупка отзеваше 🤭
  • 14 Шефката на нова

    1 1 Отговор
    От както преспах при владетеля , вече не пърдя а само пуфя свободно , дупката отзева
  • 15 Шефката на бтв

    1 1 Отговор
    Владетеля ми направи гъЗА ЧЕРВЕН от шляпане.... 🤭
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Шефката на нова

    0 1 Отговор
    Лягам с роми , да пишат ромите от факултета на имейла на нова телевизия
  • 18 Манчелари циганката

    0 1 Отговор
    Лягам с дядовци, пишете в инстаграм