Last news in Fakti

28 Юни, 2024 21:50 1 504 5

Прическите old money и боб правят лицата по-слаби, черната коса състарява

  • прически-
  • коси-
  • красота-
  • естетика-
  • мода

Шаги и кефал са най-актуалните за годината

Според експерти по дамските коси лицето ви може да изглежда по-издължено, ако се придържате към прически old money и боб. Те са доминирана от кичури със средна дължина с ясни линии и обемна корона.

Буйни прически с акцент върху бретон и задната част на главата ще ви помогнат визуално да отслабнете. Колкото по-висок е бретонът, толкова по-издължено ще бъде лицето ви, отбелязват специалистите.

Подходящите цветове са топлите нюанси във всички варианти, по-специално златисто, прасковено, карамелено или медено русо. В същото време сред техниките тенденцията е насочена към пълното изсветляване и балеаж.

Боядисването в естествени тонове и по-специално нюансът „розово злато“, могат да придадат на нишките мек блясък. За да го създадете, първо трябва да изсветлите косата си и след това да нанесете върху нея боя с розово-златни пигменти. За да придадете дълбочина и обем на нюанса, можете да прибегнете до техниките омбре или балеаж.

Други подходящи нюанси са вино, череша и други лилави разцветки.

Като основен състаряващ визията цвят специалистите сочат черния. Той може да подчертае тъмните кръгове под очите и бръчките. Други тъмни цветове правят лицето бледо и му придават уморен вид. На брюнетките се препоръчва да не избират твърде тъмни нюанси и да разгледат по-отблизо техниката с преливания. Светлокосите момичета, които искат да преминат към тъмен цвят, трябва да се вгледат по-отблизо в нюанс, който не е твърде различен от родния им естествен цвят.

Жените над 40 години не бива да бързат да боядисват косата си в платинено руси и пепеляви нюанси, тъй като те привличат вниманието към бръчките и други възрастови промени. Когато избирате студени и пепеляви нюанси, трябва да вземете вземете предвид естествения си цвят на косата и тена на кожата, така че да е полезно да подчертаете предимствата на външния си вид, предупреждават водещи модни фризьори.

За тези, които се стремят към ярко присъствие, сложното оцветяване с червени нюанси може да бъде добър вариант. Ако обаче искате да опитате нещо нестандартно, трябва да обърнете внимание на дозировката. Можете например да боядисате само малки зони в избрания цвят, например няколко кичура близо до лицето или само краищата на косата.

Тази година са актуални прически като шаги и кефал. Първата придава обем и маскира несъвършенствата. Освен това не е трудна за постигане. Що се отнася до кефала, той може да се носи не само от жени, но и от мъже. Ако първоначално кефал беше къса прическа, сега често можете да срещнете нейните разновидности, при които нишките на гърба на главата могат да бъдат под линията на раменете.

Специалистите обръщат внимание и на боядисването babylights, техника, насочена към изсветляване на някои кичури. Тази техника придава обем и текстура на косата.

Стилът „офис сирена“, който е вдъхновен от естетиката на отминалите три десетилетия, се характеризира с пригладен кок или изгладени прически. В същото време в грима преобладават подчертаните с кафяв молив устни и тънките вежди. Тази тенденция романтизира работата в офиса, позволявайки ви да изглеждате женствени, секси и в същото време делово, казват експертите.

Източник: Lenta.ru


Поставете оценка:
Оценка 1.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 анон

    4 3 Отговор
    какво е old money 🤔

    Коментиран от #3

  • 2 така ли

    6 0 Отговор
    я направете такава прическа на един слон 150кг да видим как ще и стане слабо лицето?
  • 3 Говедар

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "анон":

    Поведение и манталитет, стил на обличане, външен вид и вкус присъщ за наследствените богаташи. Обратното на парвенютата и пошлостта.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Преводачка

    1 0 Отговор
    Bob значи “каре” на български. Сляпото изкопиране на статии от английски език без разбиране или желание да се проучат детайли води до подобни абсурди.