Необходими продукти:
- 250 г фино брашно;
- 150 мл вода;
- 1 ч.л. сол;
- 250 г свинска кайма;
- 0.5 ч.л. захар;
- 1 скилидка чесън;
- 20 г джинджифил;
- 0.5 ч.л. сода за хляб;
- 1 ч.л. царевично нишесте;
- 60 мл соев сос;
- 1 ч.л. сусамово олио;
- 1 с.л. сос от стриди;
- 2 стръка пресен лук;
- 150 г китайско зеле;
- 1 с.л. оризов оцет;
- 0.5 с.л. балсамов оцет;
- 1 щипка лют червен пипер.
Начин на приготвяне:
От брашното, 1 щипка сол и топлата вода се замесва гладко и еластично тесто. Покрива се с кърпа и се оставя настрана да почине.
В купа се смесват каймата, солта, захарта и малко вода. Разбърква се добре и се прибавят ситно нарязаният чесън, настърганият джинджифил, содата, нишестето, 10 мл соев сос, сусамовото олио и сосът от стриди. Накрая се прибавя нарязаният на шайби зелен лук и ситно нарязаното китайско зеле. Всичко се разбърква много добре.
Тестото се разточва и с помощта на ринг се изрязват кръгове. В средата на всеки се слага от плънката, като краищата се намазват с вода. Кръгчетата се прегъват и прищипват, за да се залепят.
Пелмените се поставят върху покрита с хартия за печене и набрашнена тава.
Пържат се в сгорещено кокосово олио, за кратко от двете страни, докато се зачервят приятно. След това в съда се налива вода, покрива се с капак и пелмените се задушават още 3–5 минути.
Продуктите за соса се разбъркват в малка купичка. Поднася се с пелмените, пише billa.bg.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Ти си
17:16 29.06.2024