Last news in Fakti

30 Юни, 2024 05:12 2 757 6

Сигнал срещу "Игри на волята" предизвика инспекция край Шабла

  • игри на волята-
  • шабла-
  • плаж-
  • екология

Няма унищожени дюни или защитени растения на плажа край Дуранкулак

На 26 юни в Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) - Варна бе подаден сигнал за нарушения на екологичното законодателство от екипа на телевизионното предаване "Игри на волята" на територията на Община Шабла, предаде ФОКУС.

При извършената проверка на терен не е установено увреждане на пясъчни дюни, както и сеч на дървета и унищожаване на защитени видове растения и животни, съобщават от инспекцията. В района на площадките – предмет на игрите, не е установено нерегламентирано замърсяване с отпадъци. На площадките има разположени химически тоалетни. На и около площадките не са констатирани огнища със запалени огньове. Не са установени нарушения на режимите на защитени зони.

Проверката е извършена в землищата на с. Езерец, с. Дуранкулак и с. Ваклино, Община Шабла.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Асдф

    6 14 Отговор
    Това са хипари къмпингари дето ги е яд, че не могат да си опънат шатрите там и паркират на дюните изгнилите каравани.
  • 3 Знаещ

    18 2 Отговор
    А кога ще проверят румънските каравани? Така са се наредили, че ако бяха на турската граница, нямаше да ни трябва Боковата ограда.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 знаем ги тия проверки

    13 1 Отговор
    така е проверката завърши успешно за нарушителите и доходоносно за проверяващите и всичко е точно…
  • 6 Тия

    2 0 Отговор
    Откъдето са минали, всичко саосрали.!!! В Царево ги търпяха много даже. Всичките ,,софеанци,, от екипа хвърлят опаковките си от вода, вафли, цигари,запалки, кенчета, бутилки, наелони , целуфани и т.н. в храстите и къдеро им е кеф. Имало било хим.тоалетни...Е, тия проверяващите, верно са били с тъмни очила за да не видят мизерията навсякъде. Ама, така е....говедото си е говедо.