Last news in Fakti

1 Юли, 2024 12:15 702 4

Добрият външен вид не е ключ към щастието

  • външен вид-
  • привлекателност-
  • щастие-
  • млади хора-
  • алкохол-
  • самочувствие

Привлекателността тласка младите хора към по-рисково поведение

Добрият външен вид не е ключ към щастието - 1
Снимка: Shutterstock

Добрият външен вид не е ключ към щастието, сочи научно изследване, публикувано в „Джърнъл ъф икономик бихейвиър“, съобщи „Медикъл експрес“. Оказва се, че привлекателността тласка младите хора към по-рисково поведение.

Колкото по-привлекателен е един тийнейджър, толкова по-склонен е той да прекарва времето си по партита и да пие алкохол, казва проф. Колин Питър Грийн от университета за наука и технологии в Норвегия.

В проучването си, направено въз основа на въпросници, попълвани от 30 000 младежи, озаглавено „Красота, пиене и рисково поведение при непълнолетни“, Грийн и колегите му от Германия и Великобритания се фокусират върху консумацията на алкохол. Разгледани са шест вида рисково поведение: пиене, препиване, пушене, употреба на наркотични вещества, небезопасен секс, нежелана бременност.

Основното откритие е, че младите хора, смятащи себе си за привлекателни, обикновено пият повече алкохол или имат епизоди на непрекъснато пиене в продължение на дни, казва Грийн. Оказва се и че високото самочувствие може да предпази някои младежи от поемането на по-големи рискове. Привлекателните млади хора избират поведение, възприемано като „готино“ – пиене на алкохол, но избягват наркотици и бременност, защото те „не са готини“.

Проучването заключава, че изграждането на увереност и самочувствие още от детството е ключово за здравето на младите хора, пише още БТА.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ами да

    3 5 Отговор
    Простотията е! Я, вижте Борисов колко е щастлив!
  • 2 Ако

    9 3 Отговор
    Някой не се грижи за външния си вид , значи е глупак и мързеливец !
  • 3 дпбре звучи, но не

    5 2 Отговор
    Добрият външен вид на млади години ознзачава, че виднаги сте избран/а, търсен/а и ограден/а с внимание.
    Обратната ситуация е кошмар и трагедия.

    Другото са приказки от сорта на "Богатите също плачат". Но някак е по-добно да ти чистят кенефа и да ти подгъ суват, отколкото ти да го правиш :)))

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.