10 Юли, 2024 09:30 1 510 6

След 16 г. чакане "Шрек 5" излиза на екран през 2026 г. с оригиналния актьорски състав

  • шрек-
  • продължение-
  • филм-
  • анимация-
  • майк майърс

Последният филм от поредицата за блатното чудовище и неговите приятели - "Шрек завинаги", излезе през 2010 г.

В приказката за щастливия живот на Шрек и Фиона предстои още нещо.

Във вторник DreamWorks Animation обяви в социалните мрежи, че "Шрек 5" е официално в процес на разработка, като звездите му − Майк Майерс като Шрек, Камерън Диас като Фиона и Еди Мърфи като Магарето − също се завръщат. От студиото не съобщават плановете на Антонио Бандерас за "Котаракът в чизми".

"Шрек 5" е планиран за премиера на 1 юли 2026 г., 25 години след излизането на първия "Шрек" филм през май 2001 г.

Последният филм от поредицата, "Шрек завинаги", излезе през 2010 г., въпреки че няколко спинофа, включително "Котаракът в чизми" от 2022 г. бяха пуснати след това. Широкообхватният франчайз "Шрек" включва късометражни филми, телевизионно шоу, номиниран за награда "Тони" бродуейски мюзикъл и атракции в увеселителния парк на Universal Studios.

Оригиналният филм, излязъл на екран през 2001 г., разказва за Шрек - самотното чудовище, чието блато е завладяно от приказни същества, изгонени от лорд Фаркуод, който трябва да се ожени за принцеса, за да стане крал. За да си върне любимия дом, Шрек е натоварен с нелеката задача от Фаркуод да спаси принцеса Фиона от замък, охраняван от огнедишащ дракон. По време на тази мисия му помага Магарето, забавен бъбривец със златно сърце.

Две седмици преди официалното обявяване на "Шрек 5", Еди Мърфи се изпусна, докато промотираше филма си "Ченгето от Бевърли хилс 4", че ще озвучава и новата анимационна част.

В интервю за Collider публикувано на 24 юни, Мърфи разкри: "Започнахме да правим "Шрек" преди четири или пет месеца. Записах първото действие и ще го направим тази година". Той добави: "Ще излезе още един "Шрек" и "Магарето" ще има свой филм."

Еди Мърфи уточни, че не се работи по двата проекта едновременно. "Шрек 5" излиза първи, а "след това правим "Магарето"."


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 много далеко бре

    0 1 Отговор
    2026 е много далече в това нарегнато ежедневие миже половин европа да не успее да го дочака…
  • 2 Гост

    4 2 Отговор
    Поредната претоплена стара манджа. Новото нормално не е в състояние да измисли нищо друго, освен небинарни и мн0г0п0лови.
  • 3 Ха ха

    4 0 Отговор
    В главната роля Димитър Ковачев ФЪНКИ!
  • 4 Бездомен самоед

    2 1 Отговор
    В тази версия кой от двамата ще е обратен, Шрек или магарето ?
  • 5 Олекна

    0 0 Отговор
    ми,оф.
  • 6 Aлфа Вълкът

    0 0 Отговор
    25г ли минаха вече? Сякаш беше вчера, кога дечурлигата се събирахме да го гледаме на двд.
    Не си спомням от някаква награда ли беше дискът? Едно време ги раздаваха със "Зрънчо" (не бе от списания и вестници, ако си с абонамент).