12 Юли, 2024 11:28 1 096 0

Алек Болдуин е нарушил правилата за оръжия на снимачната площадка на "Rust" (СНИМКИ)

  • алек болдуин-
  • оръжия-
  • снимачна площадка-
  • халина хъчинс-
  • съд-
  • дело

Адвокатът на Болдуин твърди, че актьорът е бил подведен от експертите по сигурност на снимачната площадка

Алек Болдуин е нарушил правилата за оръжия на снимачната площадка на "Rust" (СНИМКИ) - 1
Снимки: БГНЕС/ EPA

Прокурорът по делото за убийството на операторката Халина Хъчинс на снимачната площадка на филма "Ръжда" (Rust) през 2021 г. каза, че Алек Болдуин е нарушил "основни правила" за оръжията, докато неговият адвокат обърна внимание, че актьорът е подведен от експертите по сигурност, които вече бяха осъдени и получиха своите присъди, съобщиха световните осведомителни агенции.

В съдебната зала Алек Болдуин бе придружен съпругата му Хилария и брат му Стивън. Той е подсъдим по първото дело в Холивуд за смъртен случай при стрелба на снимачната площадка от три десетилетия. Обвинението до голяма степен е безпрецедентно в историята на САЩ, тъй като се търси отговорност от актьор за стрелба с пистолет по време на снимките.

Алек Болдуин е нарушил правилата за оръжия на снимачната площадка на "Rust" (СНИМКИ)

Съдебните заседатели в Ню Мексико изслушаха аргументите на прокурор Ърлинда Джонсън, че Болдуин е пренебрегнал безопасността по време на снимките на нискобюджетен филм, когато е насочил пистолет към Хъчинс и е натиснал спусъка, докато са подготвяли сцена в църква декор югозападно от Санта Фе.

Хъчинс беше убита, а режисьорът Джоел Соуза беше ранен, когато старинният револвер на Болдуин е изстрелял боен, а не халосен патрон. На разпита в полицията Болдуин е казал, че пистолетът просто е гръмнал. Първоначално той твърдеше, че не е натиснал спусъка. Тестовете обаче установиха, че пистолетът е бил в изправност и не би могъл да стреля, без да бъде натиснат спусъкът.

Алек Болдуин е нарушил правилата за оръжия на снимачната площадка на "Rust" (СНИМКИ)

Адвокатът на Болдуин сега каза, че дори той да е натиснал спусъка, това не е престъпление, а осигуряването на безопасността е било задача на оръжейничката Хана Гутиерес и първия помощник-режисьор Дейв Холс.

Изслушванията ще продължат около десетина дни. Ако бъде признат за виновен, 66-годишният Алек Болдуин може да получи до 18 месеца затвор.

Оръжейничката Гутиерес, чиято задължения на снимачната площадка са били безопасното боравене с огнестрелни оръжия, беше осъдена за непредумишлено убийство през март заради зареждането на боен патрон, предаде БТА.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА