14 Юли, 2024 07:40 4 365 0

Ожениха сина на индийския милиардер Мукеш Амбани ВИДЕО+СНИМКИ

  • индия-
  • сватба-
  • милиардер

29-годишната булка Радика Мърчант е дъщеря на фармацевтичния магнат Вирен Мърчант

Ожениха сина на индийския милиардер Мукеш Амбани ВИДЕО+СНИМКИ - 1
Снимка: Фейсбук
Малкият син на Мукеш Амбани, най-богатия човек в Азия, се ожени за дългогодишната си приятелка в събота рано сутринта на "сватбата на годината", на която присъстват световни знаменитости, бизнес магнати и политици, съобщи Асошиейтед прес, цитирана от dariknews.bg​.
Сватбените ритуали, включващи размяна на венци от двойката и обикаляне около свещен огън, започнаха в петък и приключиха след полунощ.

Празненствата по повод сватбата на Анант Амбани с Радика Мърчант са в принадлежащия на Амбани Световен конгресен център "Джио" в Мумбай и в дома на семейството. Бракът е кулминацията на месеци тържества, в които концерти изнесоха звезди като Риана и Джъстин Бийбър.

Джъстин Бийбър пя на предсватбено тържество на сина на най-богатия човек в Азия

Четиридневните сватбени тържества започнаха в петък с традиционна хиндуистка сватбена церемония и ще бъдат последвани от грандиозен прием, който ще продължи през целия уикенд.

В списъка с гостите са бившите британски премиери Тони Блеър и Борис Джонсън, главният изпълнителен директор на "Сауди Арамко" Амин Х. Насър, както и Адел, Лана Дел Рей, Дрейк и Дейвид Бекъм, според местните медии.

Ожениха сина на индийския милиардер Мукеш Амбани ВИДЕО+СНИМКИ
Снимка: Фейсбук


В Индия за сватбата пристигнаха кечиста и холивудски актьор Джон Сина и Ким Кардашиян с по-малката си сестра Клоуи. Двете се повозиха на моторизирана рикша по оживените улици на Мумбай в петък, преди да се присъединят към сватбените церемонии.

Чуждестранните гости носеха традиционни дрехи на големи индийски модни дизайнери.

Бащата на младоженеца - Мукеш Амбани, е 9-ият най-богат човек в света с приблизително състояние от 116 милиарда щатски долара според данни на "Форбс", уточни Асошиейтед прес. Той е начело на конгломерата Reliance Industries, който е с годишни приходи над 100 милиарда долара. Сферите, в които работи, са нефтохимически продукти, нефт и газ, телекомуникации и търговия на дребно.

Ожениха сина на индийския милиардер Мукеш Амбани ВИДЕО+СНИМКИ
Снимка: Фейсбук

Амбани е и ключов съюзник на министър-председателя на Индия Нарендра Моди, отбеляза АФП.

Младоженецът, 29-годишният Анант, отговаря за разширяването на конгломерата в областта на възобновяемата и зелената енергия. Той ръководи и спасителен център за животни с площ 3000 акра (около 1200 хектара) в Джамнагар, родния град на семейството в щата Гуджарат.

Булката, Радика Мърчант, също на 29 години, е дъщеря на фармацевтичния магнат Вирен Мърчант и е маркетингов директор на неговата компания Encore Healthcare.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА