22 Юли, 2024 07:54 1 149 1

Певицата Джеси Джей призна за голяма драма в живота си

  • джеси джей-
  • драма-
  • обсесивно-компулсивно разстройство-
  • хиперактивност

"Преди около три месеца ми поставиха диагноза ОКР и хиперактивност.", сподели тя в Инстаграм профила си

Певицата Джеси Джей призна за голяма драма в живота си - 1
Снимка: БГНЕС

Певицата Джеси Джей разкри, че е диагностицирана с обсесивно-компулсивно разстройство (ОКР) и синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност (СДВХ), пише marica.bg.

36-годишната изпълнителка на "Price Tag", която миналата година роди сина си Скай Сафир Корниш Колман, заяви, че раждането на дете е "изострило" тези състояния "много повече".

В публикация в Инстаграм тя казва: "Здравейте. Преди около три месеца ми поставиха диагноза ОКР и хиперактивност. Когато разказвах на хората, много от реакциите, които получавах, бяха: "Да, искам да кажа, че ние знаехме това" (което съм сигурна, че някои от вас правят в момента) и, разбира се, знаех до известна степен, но раждането на бебето, да кажем... го разкри много повече, което беше успокояващо в известен смисъл, тъй като го направи по-малко тежко и страшно".

Според уебсайта на Националната здравна служба (NHS) на САЩ СДВХ е състояние, което засяга поведението на хората и може да ги накара да изглеждат неспокойни или импулсивни.

Здравната служба посочва, че ОКР е състояние на психичното здраве, при което човек има обсесивни мисли и натрапчиво поведение, които могат да попречат на качеството на живота му.

Джеси, чието пълно име е Джесика Корниш, добави: "Странно е, когато знаеш, че през целия си живот си бил малко по-различен и си чувствал нещата по различен начин, и накрая един ден, когато най-малко очакваш, някой наистина ти обяснява защо и не можеш да го избегнеш".

Изпълнителката на Do It Like A Dude заяви, че СДВХ е "в широк спектър", и добави, че се чувства "като суперсила, стига да гледаш на нея от правилната перспектива и да имаш правилните хора около себе си, които могат да се ориентират в нея заедно с теб".

Тя каза, че диагнозата я е накарала да преосмисли целия си живот.

"Начинът, по който съм живяла, начинът, по който се справям с нещата, връзките, които съм имала. Как работя и как обичам - всичко се промени", каза тя.

"Ако има нещо, което социалните медии ми дадоха, то това е възможността да се свързвам, да се свързвам и да се лекувам заедно с непознати хора, които имат подобни на моите сърца и преминават през подобно нещо".


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 плевен

    3 0 Отговор
    То в тяхната държава за да станеш звезда трябва да обявиш, че нещо не ти е наред. Варианти много. Алкохол, наркотици, секс с тати, безброй психични отклонения и около 70 джендърни варианта.