28 Юли, 2024 14:48 2 554 5

Род Стюарт смята, че "дните му са преброени" преди 80-ия му рожден ден

  • род стюарт-
  • рожден ден-
  • възраст-
  • рок-
  • рок звезда

Рок звездата вече е много по-внимателен със здравето си, но няма да остави страхът да проваля живота му

Род Стюарт смята, че "дните му са преброени" преди 80-ия му рожден ден - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Сър Род Стюарт казва, че не позволява на страха от смъртта да погълне живота му, тъй като е готов да навърши 80 години догодина.

Но рок легендата признава, че дните му са преброени, но е решен да изживее оставащите му години пълноценно. В живота си Род се е сблъсквал с постоянни здравословни проблеми. Още през 2019 г. звездата разкри, че се е борил с рак на простатата в продължение на три години, преди да получи разрешение за лечение. Преди това Род се сблъсква с друг здравословен проблем през 2000 г., когато е диагностициран с рак на щитовидната жлеза и трябва да се подложи на операция за отстраняване на тумор.

Сега звездата казва, че се надява да живее още 15 години, но признава, че няма издръжливостта да поддържа начина на живот на рок звезда, както преди. Той заяви пред The Sun:

"Съзнавам, че дните ми са преброени, но не се страхувам. Всички ние трябва да преминем в някакъв момент, така че всички сме в една кошница. Ще се наслаждавам на тези последни няколко години, доколкото мога. Казвам няколко — вероятно още 15. Мога да го направя лесно, приятелю, лесно."

Той признава: "Не съм като през '70-те и '80-те години и не мога да стоя буден по цяла нощ, да се напия и да полудея и все още да имам здрав глас. В днешно време трябва да защитавам гласа си преди и след всяко шоу."

79-годишният Род също така призна, че сега "е по-внимателен към здравето си." Той каза: "Сега съм по-наясно със здравето си, отколкото преди. Това трябва да е така, когато започнеш да ­напредваш с възрастта. Аз съм малко хипохондрик. Смятам, че мъжете трябва да се възползват от цялата прекрасна ­медицинска наука."

Преди време музикалната звезда разкри как ракът се е отразил на гласа му. Говорейки в предаването Loose Women през 2021 г., той заяви: "Имах досег с рак на щитовидната жлеза, той приключи и изчезна в рамките на 10 минути. Не искам да се преструвам, че съм се борил с рака в продължение на месеци и месеци. Беше много лесно да се отърва от него, но загубих гласа си – напълно изчезна.

Беше страшно, защото не можех да изпея нито една нота. Режат направо през гърлото ти, всички мускули са разкъсани и трябваше да науча всичко отначало. Така че ми отне много време. Започвах с: 'Събуди се Маги...' о, няма го. 'Събуди се Маги, мисля, че имам...' о, пак го няма. Отне ми толкова време, отне ми шест месеца, за да си го върна отново."

По време на поставянето на диагнозата Род споделя пред USA Today: "Излишно е да казвам, че това беше шок. Но за щастие имах особено бавно развиващ се рак на щитовидната жлеза, който беше отстранен по хирургичен път, и сега имам чиста здравна карта.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Яяяя

    4 8 Отговор
    Може пак да посети укра и да и се наслади за последно!🥴
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Димо

    2 4 Отговор
    Логично е...
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.