2 Август, 2024 14:57 2 433 0

Наливаме бира неправилно: експерт обясни защо трябва да има "много пяна" (ВИДЕО)

  • бира-
  • световен ден на бирата-
  • ден на бирата-
  • наливане-
  • алкохол

В TikTok видео специалист показа как да наливате бира така, че да не се чувствате подути след консумацията ѝ

Наливаме бира неправилно: експерт обясни защо трябва да има "много пяна" (ВИДЕО) - 1
Снимка: Shutterstock

Наливането на перфектната бира е занаят, който мнозина все още не владеят. Няма нищо по-хубаво от една леденостудена бира с приятели в градината, когато времето е прекрасно и топло. Тя е освежаваща и абсолютно вкусна - и няма по-добър повод от Националния ден на бирата (2 август).

Ако обаче сте от хората, които несигурно наливат в чашата под ъгъл, надявайки се да има минимална пяна върху напитката, мислейки, че това е най-добрият начин, оказва се, че правите всичко погрешно.

Познавачът на бирата в ТикТок Тим Тетанк казва, че сте наливате бира по грешен начин, и вместо това трябва да следвате неговите съвети за наливане, ако искате перфектната напитка. Тим обяснява, че мнозинството от хората накланят чашата си под ъгъл, когато наливат бира, за да не се разпенва прекалено много, наливат отстрани и бавно я оставят да се напълни.

Той казва, че това може да изглежда като перфектна бира, но в действителност има много по-добър метод, който можете да опитате, което означава, че ще бъдете по-малко подути при консумацията на напитката.

@timthetankofficial Replying to @willit22 You’ve been pouring beer the wrong way! #fypシ #party #drink #bartender #tipsandtricks #beer #foam ♬ original sound - timthetankofficial

Тим казва: "Така правех и аз, но това е погрешно." Наместо това той показа метода, който трябва да използвате. Той демонстрира как налива бирата в оставена на плоска повърхност чаша, така че да се разпени. Каза, че трябва да я оставите "да се разпени малко" и след това "да се утаи", а после да излеете останалата част от съдържанието на кенчето или бутилката в чашата.

Тим продължи да обяснява защо трябва да оставите бирата да се разпени, като демонстрира какво "се случва в стомаха ви".

Вземайки кърпа, той агресивно я раздвижва в бирата и първата "перфектна" бира започва силно да се пени. Той каза, че това е причината, поради която мнозина се чувстват подути, след като пият бира. Експертът гарантира, че ако наливате бирата по неговия начин, след това няма да се чувствате зле.

В коментарите някой пише: "Бях барман 11 години... Безброй пъти съм получавал оплаквания за това, че наливам бира по този начин. Хората никога не ми вярваха."


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА